Klaus Iohannis, dupa sedinta CSAT: "Nu exista motive pentru a creste nivelul de alerta terorista in Romania"

Presedintele Klaus Iohannis a declarat la finalul sedintei CASAT ca "nu exista ratiuni care sa determine cresterea nivelului de alerta terorista mai sus de nivelul actual, albastru - precaut". La sedinta CSAT s-au discutat rezultatele sumnmit-ului NATO de la Varsovia, evenimentele din Turcia si atacurile recente din Europa.

A.C., marți 26 iulie 2016 , 14:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Seful statului a precizat ca la intalnire a fost prezentata o evaluare a starii de securitate a Romaniei, in conditiile multiplicarii atentatelor teroriste din Europa.

„In conditiile multiplicarii atentatelor in Europa, şi ma gandesc aici, sigur, la evenimentele tragice din Franta şi din Germania, a fost prezentata o evaluare a starii de securitate a Romaniei din perspectiva riscurilor şi amenintarilor de natura terorista. Am fost asigurat de toate institutiile statului cu responsabilitati in materie ca nu exista, in acest moment, ratiuni care sa determine necesitatea ridicarii nivelului de alerta terorista mai sus de unde este acum, la „Albastru-precaut”, a declarat seful statului, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Presedintele Iohannis a mai anuntat ca a cerut Ministerului de Externe sa elaboreze o strategie adaptata privind Orientul Mijlociu si propuneri de actiuni.

Klaus Iohnannis a declarat ca "summitul de la Varsovia a adus câteva decizii foarte importante pentru Români".

Astazi, in şedinta CSAT ne-am concentrat asupra masurilor necesare la nivel national pentru a implementa deciziile care s-au luat la Summitul NATO. Vorbim aici despre asigurarea conditiilor pentru sprijinul statului gazda conform standardelor NATO, precum şi demersuri active in plan militar şi diplomatic in dezbaterile Aliate şi in discutiile cu autoritatile militare ale NATO, astea insemnand: noi suntem statul gazda pentru brigada multinationala şi trebuie sa ne pregatim aşa cum se cuvine pentru a primi militarii care vin din alta parte, pentru a-i integra in structura de brigada multinationala”, a mai adaugat Iohannis.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si