Modalitatea prin care Klaus Iohannis își reduce factura la curent. Ce aparate scoate din priză și ce recomandări are pentru populație

Klaus Iohannis a găsit o modalitate prin care să reducă factura la curent. Președintele României scoate mai multe aparate din priză și are sfaturi și pentru români.

Author: Georgiana Balaban miercuri 21 septembrie 2022 , 16:09

klaus iohannis explozie prețuri românia

Klaus Iohannis - Președintele României.

[Sursa foto: Arhivă]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Scumpirea energiei electrice a creat panică în rândul oamenilor. Facturile uriașe sunt la ordinea zilei în ultima perioadă, iar companiile energetice primesc reclamații peste reclamații. Președintele Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să economisească cât mai mult și a venit și cu câteva recomandări pentru aceștia.

Citește si: Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia Summitului Tinerilor: Autoritățile trebuie să le asigure tinerilor condițiile pentru a-și atinge potențialul, indiferent de mediul din care provin

Nu doar oamenii de rând sunt afectați de scumpiri, ci și oamenii cu funcții înalte și salarii mari. Președintele României este și el afectat de această situație și vrea să economisească cât mai mult, așa cum îi și sfătuiește pe români să facă.

Ce le transmite Klaus Iohannis românilor

Iohannis încearcă să reducă facturile la curent, astfel că a declarat că încearcă să nu consume curent dacă nu este nevoie.

Președintele a spus că stinge toate luminile dacă nu este nimeni acasă, scoate din priză aparatele pe care nu le folosește mereu și menține o temperatură mai scăzută în casă dacă nu este nimeni acasă la momentul respectiv. El îi roagă pe română să facă același lucru pentru a nu risipi energia și pentru a nu plăti bani grei la facturi.

Citește si: Klaus Iohannis: Scopul pe care îl urmărim este să avem un învățământ de înaltă calitate, indiferent de limba maternă

„Cred că a face economie într-o vreme în care criza energetică este evidentă, probleme în care ne dorim tranziţia verde, lucrurile sunt(...) destul de simple, trebuie să evităm să risipim energia. Când plecăm de acasă putem să permitem ca locuința să fie un pic mai rece, dacă plecăm putem să stingem lumina, dacă nu este nevoie să folosim anumite aparate electrice ele pot fi fără probleme scoase din priză şi așa mai departe. Am mai spus-o şi cred că este bine să o repet: Nu ne dorim şi nu se va întâmpla ca românii să stea în frig, nu se va întâmpla să li se stingă lumina cum se spune, dar este un lucru natural şi foarte potrivit, foarte bun, etic, corect, în semn de solidaritate, să facem economii rezonabile acolo unde putem fiecare acasă şi toate aceste lucruri pe care le-am enumerat le practic şi eu la mine acasă", a spus șeful statului, conform Agerpres.

Citește si: Klaus Iohannis: "România va continua să apere drepturile şi interesele minorităților sale"

Politicianul a afirmat că nu va exista o raționalizare, așa cum se tot speculează și că românii trebuie să stea liniștiți din acest punct de vedere. Klaus Iohannis a declarat că economisirea rațională este cea mai bună variantă în momentul de față și că toată populația ar trebui să economisească cât mai mult posibil.

„La noi, din istoria recentă venind, nevoia de raționalizare automat induce teamă sau poate chiar panică, fiindcă unii dintre noi am trăit vremuri cu așa numita raționalizare. Nu va exista așa ceva, dar este un lucru bun şi este corect şi cred că pot să o spun şi când am fost profesor de fizică am recomandat elevilor să economisească rațional. A trăi rațional nu are nimic de-a face cu raționalizarea energiei sau raționalizarea alimentelor în sens negativ. Nu risipim. Asta este soluția cea mai potrivită. Asta se referă şi la instituții publice. Este foarte ușor într-o instituție publică să se stingă toate luminile noaptea când nu lucrează nimeni, cum este absolut posibil ca iarna, când toată lumea lucrează în birouri, să nu fie 27 de grade, ci poate 21 sau 22. Acestea sunt lucrurile pe care le țintesc eu. Să nu risipim, asta înseamnă a economisi eficient. Sunt şi tehnologii moderne", a afirmat Iohannis.

Citește si: Klaus Iohannis a anunțat creșterea pensiilor și a salariilor, având în vedere criza economică actuală: „Este așteptat să crească şi salariile şi pensiile”

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si