Klaus Iohannis i-a cerut, din nou, demisia Vioricai Dancila: "Este imperioasa demisia pentru a face loc unor oameni competenti"
Politica

Klaus Iohannis i-a cerut, din nou, demisia Vioricai Dancila: "Este imperioasa demisia pentru a face loc unor oameni competenti"

M. P.
7 mai 2018

Presedintele Klaus Iohannis a spus, luni seara, ca este imperioasa demisia premierului Vorica Dancila.

"Este imperioasa demisia doamnei Dancila pentru a face loc unor oameni responsabili si competenti. In acest context, este din ce în ce mai vizibil ca Dragnea si ai lui nu au nicio solutie pentru o guvernare buna si eficienta", a spus presedintele, la finalul unei declaratii de presa sustinute luni seara la Palatul Cotroceni, dupa ce BNR a anuntat cresterea ratei dobanzii de politica monetara de la 2,25% la 2,50% pe an.

Seful statului a spun ca programul de guvernare al PSD a fost de la bun început pe contrasensul unei logici economice elementare.

"Dupa cum se cunoaste, PSD a propus romanilor, pe de o parte, scaderea taxelor si impozitelor, actiune începuta acum doi ani cu scaderea TVA, si, pe de alta o crestere puternica a cheltuielilor bugetare pentru salarii, pensii, pentru drumurii, autostrazi, scoli, au spus ei. Pentru eonomisti, dar si pentru cei interesati, aceasta abordare a produs, surprindere, este vorba de un fel de magie economica propusa de PSD - scaderea impozitelor, cresteri salariale si realizarea celorlalte lucruri. O ecuatie care cu greu poate fi dusa la bun sfarsit si trebuie sa vedem cat va tine aceasta iluzie creata de PSD", a declarat Iohannis. 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook