Klaus Iohannis i-a pasat dublarea alocațiilor lui Ludovic Orban. Ce a transmis premierul

Președintele României a promulgat, marți, Legea privind dublarea alocațiilor pentru copii. Klaus Iohannis a luat această decizie după ce Ludovic Orban a declarat că Guvernul va amâna intrarea în vigoare a acestei legi.

G.B., marți 14 ianuarie 2020 , 18:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ludovic Orban a anunţat vineri că intrarea în vigoare a legii prin care sunt dublate alocaţiie pentru copii va fi cel mai probabil amânată.

„Cel mai probabil, soluţia pe care vor merge este de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii”, a spus premierul Ludovic Orban, în urma întâlnirii cu preşedintele Klaus Iohannis, care a avut loc la Palatul Cotroceni, potrivit adevarul.ro.

Klaus Iohannis i-a pasat dublarea alocațiilor lui Ludovic Orban. Ce a transmis premierul

Președintele României spunea joi că așteaptă soluții de la Guvern, pentru că nu își dorește să refuze promulgarea legii.

„Poziţia preşedintelui este firească. A spus că intenţia domniei sale este acea de a promulga legea. Noi suntem puşi într-o situaţie în care şi dacă am vrea nu am putea majora alocaţiile. Cel mai probabil, soluţia pe care vom merge este de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până când vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat, iar aici ştiţi foarte bine că nu se poate face lucrul acesta decât la rectificarea bugetară, care nu se poate face decât după data de 1 iulie”, a transmis Ludovic Orban.

Citeste si: Gulperi, final de poveste

Klaus Iohannis i-a pasat dublarea alocațiilor lui Ludovic Orban. Ce a transmis premierul

Ludovic Orban a declarat în legătură cu o posibilă renunţare la tichetele de vacanţă pentru dublarea alocaţiilor că „Până la rectificarea bugetară, atât timp cât la alocaţii pentru copii este prevăzută o sumă de bani, noi nu putem să luăm bani din altă parte şi să-i ducem spre alocaţii de copii, cu atât mai puţin de la voucherele de vacanţă”.

Citeste si: VIDEO | Autobuz înghițit de craterul din asfalt. Șase călători și-au pierdut viața

„Alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de: a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3); c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap”, conform proiectului de dublare a alocaţiilor adoptat de Parlament.

Citeste si: Ce se va întâmpla cu locuința în care a murit Cristina Țopescu

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si