Klaus Iohannis îl desemnează tot pe Ludovic Orban pentru funcția de premier

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat tot pe Ludovic Orban pentru funcția de premier,.

R.B., vineri 13 martie 2020 , 14:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcţia de premier.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 13 martie a.c., decretul prin care îl desemnează pe domnul Ludovic Orban în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, după consultările cu partidele parlamentare, făcute în sistem de teleconferinţă, că singura propunere pe care a primit-o în discuţiile cu partidele este Ludovic Orban şi îl propune prim-ministru.

El a precizat că toate discuţiile cu partidele parlamentare au fost foarte bune, foarte constructive şi că a primit o singură propunere de persoană care să fie prim-ministru.

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis le-a transmis astăzi la consultările făcute prin teleconferință liderilor politici că îl va desemna pe Ludovic Orban pentru funcția de premier.

Conducerea parlamentului se reunește de la ora 17 pentru a stabili o procedură rapidă pentru audierea miniștrilor și votul de învestitură.  

Preşedintele Klaus Iohannis a decis să facă consultările cu partidele parlamentare pentru desemnarea premierului, prin sistem de teleconferinţă. Liderul PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat vineri că, având în vedere că senatorul Vergil Chiţac, diagnosticat cu coronavirus, a participat la reuniunea Biroului Politic, toţi membrii conducerii liberale se vor izola la domiciliu, iar toţi senatorii din grupul senatorial au obligaţia să se izoleze. El a precizat că nu va merge la consultările de la Cotroceni, pentru desemnarea premierului, pentr că ar însemna să-l pună în pericol pe preşedinte.

Citeste si: 400 de femei, suspecte de coronavirus: Toate s-au întâlnit cu Vergil Chițac

Senatorul Vergil Chiţac a anunţat pe pagina sa de Facebook, după ce a fost confirmat cu coronavirus, că va urma procedurile Direcţiei de Sănătate Publică şi are încredere că totul se va rezolva cu bine.

Premierul a spus că diagnosticele  vor fi făcute publice.

Citeste si: Bulgaria declară stare de urgență din cauza crizei coronavirusului

”Nu merg la consultări, pentru că ar însemna să-l pun în pericol pe preşedinte”, a declarat Orban, referindu-se la consultările de la Cotroceni pentur desemnarea premierului.

Ministrul Sănătăţii, prezent alături de Orban, a declarat că acesta este un contact asimptomatic şi va fi supus testelor.

Citeste si: Coronavirusul loveste Guvernul! Aici se izolează premierul Ludovic Orban! Motivul pentru care Vila Lac 1 e ocolită de președinți

”Medicina este aceeaşi pentru toată lumea - aceleaşi protocoale implementate la nivel naţional vor fi aplicate şi în acest caz”, a dat asigurări ministrul Victor Costache.

Orban a spus că la reuniunea Biroului Politic Naţional nu a dat mâna cu Vergil Chiţac şi a mai avut o întâlnire în urmă cu 6-7 zile, unde nu îşi aminteşte dacă au dat mâna. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si