Klaus Iohannis l-a primit, la Palatul Cotroceni, pe omologul sau italian Sergio Mattarella

Presedintele Klaus Iohannis l-a primit, marti, la Palatul Cotroceni, pe omologul sau italian, Sergio Mattarella, aflat intr-o vizita oficiala in Romania.

A.C., marți 14 iunie 2016 , 12:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”In cadrul discutiilor vor fi identificate modalitătile cele mai eficiente de dezvoltare si intensificare a Parteneriatului Strategic Consolidat dintre cele două tări, prin acordarea unui nou impuls politic relatiei bilaterale, inclusiv in conditiile in care prezenta unei comunităti românesti masive in Italia si a unei insemnate comunităti italiene de afaceri in România aduce o valoare adăugată semnificativă acesteia”, se arată intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Cei doi sefi de stat vor discuta si subiectele de pe agenda Summitului NATO de la Varsovia, ce va avea loc in luna iulie. ”Presedintele României va prezenta evaluarea tării noastre asupra răspunsului adecvat la provocările complexe cu care se confruntă in prezent Uniunea Europeană, atât in interiorul Uniunii, cât si in Vecinătatea Estică si respectiv Sudică ale acesteia”, precizează Administratia Prezidentială.

Dupa runda de convorbiri, Iohannis si Mattarella vor participa la deschiderea Forumului de Afaceri Româno-Italian ”Investitii italiene in România - Un parcurs european in economia globală”, forum cu atât mai important cu cât Italia este al doilea partener comercial al României, cu schimburi de peste 13 miliarde de euro in 2015 si primul investitor străin in România prin raportare la numărul de firme deschise.

 

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si