Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră: Decretul a fost semnat

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea referitoare la prelungirea mandatelor aleşilor locali până la 1 noiembrie.

Author: A.M.S. miercuri 17 iunie 2020 , 15:50

Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră
Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea referitoare la prelungirea mandatelor aleşilor locali până la 1 noiembrie.”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 17 iunie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale şi pentru modificarea art.

151 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ (PL-x 363/12.06.2020)”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Ce prevede legea?

Conform legii, mandatele primarilor, preşedinţilor de CJ, consilierilor locali şi judeţeni sunt prelungite până la 1 noiembrie, iar data alegerilor locale se stabileşte prin lege, cu 60 de zile înaintea scrutinului. Numărul minim de susţinători pentru înregistrarea candidaturii este redus la jumătatate la alegerile locale din acest an.

Mandatele primarilor, preşedinţilor de CJ, consilierilor locali şi judeţeni sunt prelungite până la 1 noiembrie, iar data alegerilor locale se stabileşte prin lege, cu 60 de zile înaintea scrutinului, prevede un proiect de lege depus joi la Senat după CCR a stabilit că actele normative ale Guvernului pe această temă sunt neconstituţionale.

Numărul minim de susţinători pentru înregistrarea candidaturii este redus la jumătatate la alegerile locale din acest an.

Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră
Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră

Citeste si: Klaus Iohannis a semnat decretul! I-a scos la pensie

Citeste si: Liderii PSD vor depune în Parlament un proiect de lege care prevede măsuri de sprijin pentru domeniul HoReCa

Citeste si: Ludovic Orban, anunț important despre izolarea la domiciliu. Toți românii din Diaspora trebuie să știe asta


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si