Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Eroilor: "În aceste momente dificile, când suntem puşi la încercare..."

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, în mesajul transmis de Ziua Eroilor, că, în aceste momente dificile, în timpul pandemiei de COVID-19, este esenţial "să ne inspirăm din victoriile trecutului şi să ne lăsăm ghidaţi de raţiune, responsabilitate, altruism şi curaj".

Author: A.M.S. Thursday 28 May 2020 , 11:37

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Eroilor
Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Eroilor
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Klaus Iohannis adaugă că, în aceste zile, eroii sunt "cei care se află în prima linie în lupta cu acest inamic invizibil- medicii şi personalul medical". La rândul său, premierul Ludovic Orban spune că istoria este scrisă acum şi de eroi căzuţi la datorie în teatrele de operaţiuni din diferite zone de conflict ale lumii, precum şi de toţi cei care şi-au pierdut viaţa salvându-şi semenii.

  "Această zi specială, în care celebrăm, deopotrivă, Ziua Eroilor şi Înălţarea Domnului, are o încărcătură puternică pentru poporul român. Cu acest prilej, aducem un omagiu martirilor neamului românesc, care şi-au dat viaţa pentru existenţa noastră. Eroii noştri rămân de-a lungul timpului adevărate simboluri ale abnegaţiei, curajului şi simţului datoriei. Prin sacrificiul lor, servesc drept modele de urmat pentru tinerele generaţii, lăsând în urmă o lecţie a dăruirii de sine pentru un ideal suprem, acela de a ne servi patria", a afirmat Klaus Iohannis, în mesajul transmis joi, cu prilejul Zilei Eroilor.

  El a adăugat că în această zi ne exprimăm recunoştinţa şi faţă de militarii noştri căzuţi la datorie în teatrele de operaţii din afara graniţelor naţionale- Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest, cât şi în misiunile desfăşurate sub auspiciile organizaţiilor internaţionale.

  Citeste si: Klaus Iohannis, o nouă şedinţă privind măsurile de gestionare a pandemiei

  Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Eroilor
  Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Eroilor

  "În aceste momente dificile, când suntem puşi la încercare de pandemia de COVID-19, este esenţial să ne inspirăm din victoriile trecutului şi să ne lăsăm ghidaţi de raţiune, responsabilitate, altruism şi curaj.

  Răspunderea fiecăruia dintre noi a crescut considerabil în ultima perioadă şi trebuie să facem împreună schimbări de durată pentru a crea o moştenire pe care generaţiile următoare să se bazeze", a spus Iohannis.

  El a continuat spunând că în această zi transmitem preţuirea şi aprecierea şi către "eroii noştri din aceste zile, cei care se află în prima linie în lupta cu acest inamic invizibil – medicii şi personalul medical".

  "Prin eforturile lor extraordinare, au reuşit să limiteze răspândirea virusului şi să salveze vieţi, curajul demonstrat în faţa pericolului reprezentând o sursă de inspiraţie pentru noi toţi. Trăim clipe în care trebuie să ne apărăm integritatea atât din punct de vedere teritorial, cât şi spiritual. Îmi exprim întreaga recunoştinţă pentru toţi eroii noştri! Datoria noastră, a tuturor, este de a demonstra că am înţeles sensul luptei şi jertfei lor supreme şi de a menţine vie memoria acestora. Glorie veşnică eroilor noştri! Dumnezeu să îi odihnească în pace!", a încheiat Iohannis.

  Citeste si: Ludovic Orban, mesaj pentru eroii neamului: "Dovada cea mai mare de respect..."

  La rândul său, premierul Ludovic Orban a afirmat că în această zi sărbătorim praznicul Înălţării Domnului, dar "o dedicăm şi eroilor, ostaşilor şi tuturor celor care au scris istoria României prin propriul sacrificiu, pe câmpul de luptă, în lagăre sau în temniţele comuniste, apărând libertatea, credinţa strămoşească, pământul ţării şi idealul de unitate al românilor".

  "Omagiem sacrificiul lor înălţător şi le păstrăm vie amintirea prin ceremoniile intrate în tradiţie cu acest prilej. O rugăciune, un gând, o lumânare aprinsă în memoria lor, grija faţă de morminte şi monumentele comemorative ridicate în cinstea lor sunt modul nostru de a ne exprima astăzi recunoştinţa faţă de ceea ce eroii neamului au făcut cu gândul la generaţiile care aveau să le urmeze", a spus Orban.

  El a menţionat că dovada cea mai mare de respect faţă de toţi aceşti eroi este ca tinerii să fie atraşi să cunoască istoria, adăugând că, "cu arma în mână pe câmpul de luptă sau din frigul şi întunericul temniţelor în care au fost închişi pentru că au militat pentru libertate şi democraţie, eroii secolelor şi deceniilor trecute au avut grijă de viitorul ţării".

  Citeste si: Anunțul mult așteptat a venit! Klaus Iohannis tocmai a promulgat legea. Ce se va întâmpla de la 1 iulie?

  "Istoria este scrisă acum şi de eroi căzuţi la datorie în teatrele de operaţiuni din diferite zone de conflict ale lumii, unde au reprezentat cu cinste România în cadrul unor misiuni desfăşurate sub egida NATO, ONU sau a UE, precum şi de toţi cei care şi-au pierdut viaţa salvându-şi semenii. Le închinăm tuturor această zi de mare sărbătoare creştinească, după datina străbună şi orânduirea Bisericii Ortodoxe Române, cu tot respectul cuvenit pe măsura sacrificiului lor. Odihnă în pace, tuturor eroilor neamului!", a transmis Orban.


  Abonează-te pe

  Partenerii nostri
  kanald.ro
  Jador se pregătește să devină tătic?! Primele mărturisiri ale artistului: ”Cum ar fi să... Jador se pregătește să devină tătic?! Primele mărturisiri ale artistului: ”Cum ar fi să am trei băieți”
  spotmedia.ro
  China se plânge că a primit varianta Omicron de la Occident, prin colete și scrisori China se plânge că a primit varianta Omicron de la Occident, prin colete și scrisori
  spotmedia.ro
  Cea mai vârstnică creatură de pe uscat are 190 de ani şi un sănătos apetit sexual Cea mai vârstnică creatură de pe uscat are 190 de ani şi un sănătos apetit sexual
  b1.ro
  Cât de frumoasă era Adela, poliţista de 25 de ani care s-a sinucis în gara din... Cât de frumoasă era Adela, poliţista de 25 de ani care s-a sinucis în gara din Strehaia. Cum şi-a planificat moartea după o discuţie la telefon cu soţul
  ziareonline.ro
  Al 3-LEA RAZBOI MONDIAL, sta sa incepa! Rusia, Iran si China manevre comune!  NATO si... Al 3-LEA RAZBOI MONDIAL, sta sa incepa! Rusia, Iran si China manevre comune! NATO si SUA pregatiti sa intervina, APOCALIPSA tot mai aproape
  infoactual.ro
  Ucraina, o problemă internațională. Mutare a lui Berlusconi în Italia Ucraina, o problemă internațională. Mutare a lui Berlusconi în Italia
  evz.ro
  S-a dat alarma de război. Trimit militarii în România. Alertă totală lângă țara noastră S-a dat alarma de război. Trimit militarii în România. Alertă totală lângă țara noastră
  doctorulzilei.ro
  Marea Britanie. Din 27 ianuarie, vor fi ridicate majoritatea restricțiilor. „Înlocuim... Marea Britanie. Din 27 ianuarie, vor fi ridicate majoritatea restricțiilor. „Înlocuim obligaţiile legale prin sfaturi şi recomandări
  romaniatv.net
  ȘOC în lumea cinematografiei! Protagonistul din HANNIBAL a murit într-un accident la... ȘOC în lumea cinematografiei! Protagonistul din HANNIBAL a murit într-un accident la schi. E vestea tristă a momentului!
  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si