Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Internationala a Romilor: "Suntem datori sa sprijinim aceasta minoritate!"
Actual

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Internationala a Romilor: "Suntem datori sa sprijinim aceasta minoritate!"

G. S.
7 apr 2018

Presedintele Klaus Iohannis spune, intr-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Internationala a Romilor, ca este important sa intelegem care sunt traditiile, valorile, aspiratiile si nevoile comunitatilor rome, pentru a gasi solutii de incluziune sociala a membrilor acestei minoritati, prezervand, in acelasi timp, identitatea lor culturala. El mai afirma ca suntem datori sa sprijinim aceasta minoritate in rolul pe care il joaca in consolidarea tarii.

"De Ziua Internationala a Romilor, transmit gandurile mele bune cetatenilor de etnie roma din tara noastra! Ca in fiecare an, 8 aprilie constituie si un prilej potrivit de a readuce in atentia publica problemele cu care se confrunta una dintre cele mai numeroase minoritati etnice din Europa, care este inca expusa diverselor forme de excludere sociala si de marginalizare. Este important sa intelegem care sunt traditiile, valorile, aspiratiile si nevoile comunitatilor rome, pentru a identifica acele solutii care contribuie concret la incluziunea sociala a membrilor minoritatii rome, prezervand, in acelasi timp, identitatea lor culturala", spune Klaus Iohannis.
 
In opinia acestuia, in anul Centenarului Romaniei trebuie sa evidentiem contributia cetatenilor de etnie roma la istoria si diversitatea societatii noastre.
 
"Suntem, in aceeasi masura, datori sa sprijinim aceasta minoritate in rolul pe care il joaca in consolidarea tarii noastre ca un spatiu al coeziunii sociale si al solidaritatii in jurul marilor proiecte nationale, construite pe valorile tolerantei si respectului reciproc”, adauga seful statului.
 
Ziua internationala a romilor este marcata in 8 aprilie si aminteste de data la care, in anul 1971, s-a desfasurat, la Londra, primul congres international al romilor, fiind acreditat oficial termenul ''romi'' pentru a-i desemna pe membrii etniei.

viewscnt
TAGURI: iohannis, mesaj, romi

Urmareste-ne pe Facebook