Klaus Iohannis, mesaj pentru Guvern: "Solicit o analiză profundă și să prezinte soluții cu privire la recursul compensatoriu"

Preşedintele Klaus Iohanns a solicitat miercuri Guvernului o analiză profundă şi să prezinte soluţii cu privire la recursul compensatoriu, spunând că toată lumea caută vinovaţi.

M. P., miercuri 16 ianuarie 2019 , 14:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Iohannis a spus, referindu-se la legea în caza căreia delincvenţii au fost eliberaţi mai repede din cauza condiţiilor din închisori, că "siguranţa cetăţeanului român nu este negociabilă".

Citeste si: Incendiu URIAȘ la o casă din Bacău! Un copil de 3 ani și-a pierdut viața! Este al doilea incendiu devastator petrecut azi în acest județ!


"Trebuie să tragem câteva concluzii rapid şi să venim cu măsuri care permit omului de rând să stea liniştit acasă şi să nu se teamă că un delincvent eliberat vine peste el. Am observat tot felul de poziţii şi la guvernanţi şi din majoritatea parlamentară, dar şi din opoziţie, care toate seamănă între ele: se caută un vinovat pentru această lege. Eu vă spun clar: nu asta este soluţia. Căutarea vinovaţilor în alte guvernări şi în alte majorităţi nu a rezolvat încă niciodată vreo problemă şi de aceea solicit guvernului României să facă într-un timp scurt o analiză profundă şi să vină cu soluţii. Aceste soluţii trebuie să vină de la Guvern , de la ministerul de Justiţie, se poate intra în procedură foarte rapid în Parlament, se poate corecta legislaţia. Singurul lucru care nu este acceptabil este ca lumea să vină şi că caute vinovaţi în loc să caute soluţii", a declarat preşedintele.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si