O fostă elevă spune ce fel de profesor era Klaus Iohannis: „Un om sobru, autoritar”

O fostă elevă de a lui Klaus Iohannis rupe tăcerea. Tânăra spune ce fel de profesor era Iohannis când le preda elevilor.

Author: Georgiana Balaban joi 23 iunie 2022 , 20:04

klaus iohannis

Klaus Iohannis în perioada în care era profesor.

[Sursa foto: Arhivă]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Klaus Iohannis reprezintă România din anul 2014. Mulți dintre români îl asociază pe Iohannis cu perioada liceului. De la primul lui mandat, au apărut întrebări legate de ce fel de profesor a fost șeful statului.

Citește si: VIDEO- Comisia Europeană susține aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Ce decizie a fost luată în cazul Republicii Moldova

Șeful statului a predat în școlile și liceele din Sibiu fizică pentru mai bine de 14 ani. Mulți foști elevi au vorbit de despre dascălul Klaus Iohannis și despre cum decurgeau orele de fizică.

Tipul de profesor care era Klaus Iohannis

Andreea Fușle este una dintre fostele eleve ale politicianului. Ea a declarat că părea foarte dur, însă la clasă nu era chiar așa, însă punea accent pe seriozitate. Fata a declarat că una dintre pricipalele calități ale profesorului Iohannis era corectitudinea.

„Era un om sobru, autoritar, dar nu deborda de duritate, aşa cum ar putea părea. Ne mai scotea afară de la ore dacă făceam gălăgie, dar limbajul era mai mult ca o invitație, decât ca un reproş. Nu s-a enervat niciodată pe noi, deşi nu toți eram buni la Fizică. Era foarte corect. Nu umfla notele, dar nici nu te pedepsea inutil.

Cât luai, atât meritai. Nimeni nu i-a contestat vreodată vreo lucrare de control. Mie nu prea mi-a dat sub 8, dar nici peste 9. Astea erau notele mele”, a povestit Andreea Fușle, fostă elevă a lui Klaus Iohannis, potrivit click.ro.

Tinerii care nu l-au avut ca profesor pe Iohannis tot și-l amintesc. Ei spun că avea o statură impunătoare, dar saluta pe toată lumea.

Citeste si: Se dau 1.500 de lei de persoană! Banii intră direct pe card. Cine sunt beneficiarii- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Citește si: Klaus Iohannis, vizită în Ucraina

„Eu nu l-am avut profesor, dar învăţam la clasa paralelă şi îl vedeam tot timpul. Era un băiat tânăr, înalt, blond şi cam slăbuţ, care saluta politicos pe toată lumea. Eu l-am prins când eram elevă în clasa a V-a”, îşi aduce aminte Rodica Robu.

Iohannis a fost pasionat de învățătură, motiv pentru care a ajuns profesor. O fostă colegă de clasă a președintelui a dezvăluit că acesta era printre cei mai buni din clasă. Nu primul, căci prefera să învețe la materiile care îi plăceau.

Mai impresionant este faptul că acesta obișnuia să ajute copiii din clasele mai mici.

Citeste si: „Eu am lăsat totul în urmă și am plecat doar cu hainele mele!” Alex Ashraf a dat cărțile pe față! Ce a spus despre divorțul de Oana Zăvoranu, după ce bruneta l-a acuzat de infidelitate- kfetele.ro

Citeste si: ”Îmi pare foarte rău” Cum a reacționat fosta iubită a lui Andre Bîrleanu, după ce modelul a fost acuzat că și-a răpit, bătut și abuzat actuala parteneră în centrul Capitalei- radioimpuls.ro

Citește si: Klaus Iohannis, mesaj la adresa NATO: „Avem încredere deplină în capacitatea NATO de a face faţă oricăror amenințări şi provocări”

„Era unul dintre cei mai buni din clasă, dar nu primul la medii. Avea în faţa lui câteva fete pe care nu le putea depăşi pentru că învățau şi la nişte materii care pe el nu-l atrăgeau. A fost tot timpul cam al patrulea. Cel mai mult m-a impresionat că stătea după cursuri să dea meditații gratis copiilor din clasele mai mici, lucru pe care azi nu-l mai face nimeni”, spune Carmen-Reich Sander, fostă colegă de clasă cu Iohannis, în prezent profesor de matematică la Brukenthal.

Citește si: Ce spune Klaus Iohannis despre decizia Guvernului de a compensa cu 50 de bani prețul combustibilului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si