Klaus Iohannis, ședință de urgență la Cotroceni. A invitat mai mulți miniștri

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință de urgență la Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială. Va fi o întâlnire pe teme economice și vor participa mai mulți miniștri

Author: R.B. marți 23 iunie 2020 , 10:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marți, 23 iunie a.c., ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o ședință pe teme economice cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, Ministrul

Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, și șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Ionel Dancă”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Iohannis, după Consiliul European: În actualul exerciţiu bugetar, Români a avut dreptul la 44 de miliarde de euro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, după reuniunea Consiliului European, în format videoconferinţă, că în actualul exerciţiu bugetar, România a a avut dreptul la 44 de miliarde de euro şi că, împreună cu întreaga echipă a României, se luptă să obţină o sumă considerabil mai mare pentru următorul exerciţiu bugetar şi, de asemenea, condiţii de implementare favorabile pentru România.

Citeste si: Iohannis, după ședința Consiliului European: Ambiția României este să ajungem din urmă media țărilor din UE

”Ceea ce este însă important pentru noi – în actualul exerciţiu bugetar, România a primit, a avut dreptul, la 44 de miliarde de euro. Eu, şi împreună cu mine întreaga echipă a României, ne luptăm ca să obţinem o sumă considerabil mai mare pentru următorul exerciţiu bugetar şi, de asemenea, ne luptăm ca să obţinem condiţii de implementare favorabile pentru România. Asta înseamnă bani pentru dezvoltare economică, pentru mediul de sănătate, pentru autostrăzi şi pentru căi ferate, pentru apă şi canalizare, pentru educaţie, pentru energie regenerabilă şi multe alte lucruri. Cred că este evident că România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media ţărilor din Uniunea Europeană”, a declarat preşedintele după Consiliul European desfăşurat în format de videoconferinţă.

Aceasta este ambiţia noastră şi în continuare ne vom întâlni într-un format fizic, în Consiliul European, probabil la mijlocul lunii iulie, când voi continua să mă implic pentru a obţine cât mai mult pentru România.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre întoarcerea la starea de urgență: „Nu dorim să reimpunem măsuri de restricţie”

Cele mai importante două teme discutate vineri de liderii UE au fost bugetul multianual şi fondul de revenire, recuperare, economică.

”Avem câteva veşti foarte bune, în sensul că ne-am înţeles să discutăm în continuare bugetul multianual şi fondul de recuperare la pachet, să le îmbinăm. Pe de altă parte, s-a văzut astăzi, în videoconferinţă, că încă este nevoie de destul de multe discuţii pentru a pune toate lucrurile la punct. Încă nu toată lumea este lămurită cum trebuie abordată suma finală pentru fondul de recuperare şi, de asemenea, trebuie să mai discutăm anumite condiţii în care se pot acorda aceste sume”, a explicat preşedintele.

Citeste si: Prima reacție a Președintelui Klaus Iohannis după ce PSD a anuțat moțiunea de cenzură: „Mi se pare lipsit de bun simț”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si