Președintele României, Klaus Iohannis, participă în perioada 30- 31 mai 2022 la reuniunea extraordinară a Consiliului European care se va desfășura la Bruxelles, Regatul Belgiei, informează Administrația prezidențială.

Citeste si: Klaus Iohannis, discuție telefonică cu șeful Consiliului European. Amenințarea Rusiei, pe agenda summit-ului de la Bruxelles

Agenda de discuții a Consiliului European se va concentra pe situația de securitate și consecințele generate de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei în diverse domenii, potrivit presidency.ro.

Ajutorul acordat Ucrainei, discutat la summit-ul UE

Liderii europeni vor discuta modalităţile de acordare, în continuare, a sprijinului politic şi a asistenţei umanitare, economice şi financiare Ucrainei, inclusiv cu referire la rolul important pe care trebuie să îl aibă Uniunea Europeană în eforturile de reconstrucţie post-conflict.

Citeste si: Klaus Iohannis a promulgat legea offshore

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

"Având în vedere impactul multidimensional al actualei crize asupra Republicii Moldova, va fi discutată şi necesitatea oferirii unui sprijin adecvat pentru consolidarea rezilienţei acestui stat", a informat Administraţia Prezidenţială.

Şefii de stat şi de guvern vor discuta modalităţile concrete de sprijin pentru asigurarea continuităţii exporturilor alimentare din Ucraina, în contextul angajamentului UE pentru asigurarea securităţii alimentare globale, precizează sursa citată.

Reducerea dependenței energetice de Rusia și armata UE, pe agenda summit-ului UE

Agenda liderilor europeni va viza şi aspectele referitoare la securitate şi apărare, având în vedere propunerile recente ale Comisiei Europene "pentru remedierea deficitului de investiţii în materie de apărare" şi întărirea cooperării şi coordonării între statele membre în acest domeniu.

Citeste si: Zelenski: „Rusia trebuie declarată un stat terorist. După Ucraina, cine va urma?”

"Pornind de la propunerile recente ale Comisiei Europene în cadrul Planului RePowerEU pentru materializarea obiectivului reducerii dependenţelor energetice de Federaţia Rusă, şefii de stat şi de guvern vor continua discuţiile privind diversificarea surselor şi rutelor de energie şi

securitatea aprovizionării", a informat Administraţia Prezidenţială. 

Astfel, un subiect important se referă la propunerile de optimizare a funcţionării pieţei europene de electricitate pentru controlul volatilităţii preţurilor, astfel încât acestea să fie accesibile, iar categoriile vulnerabile să fie cât mai bine protejate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si