Procurorul-șef european, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat joi ridicarea imunității pentru Eva Kaili și Maria Spyraki, membre ale Parlamentului European, potrivit unui comunicat al Parchetului European.

Citește și: Eva Kaili, demisă din poziția de vicepreședinte în Parlamentul European

Eva Kaili este în prezent arestată într-o presupusă afacere de corupţie care implică statul Qatar, așa-numitul scandal "Qatargate".

Citește și: Șefa Parlamentului european anunță anchetă internă după scandalul de corupție. Viktor Orban: "Bună dimineața!"

Cererea de ridicare a imunității se bazează pe o anchetă distinctă de cea privind Qatarul, realizată de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF).

Noi acuzații pe numele Evei Kaili

Procurorii europeni spun că "există o suspiciune de fraudă în detrimentul bugetului UE, în legătură cu managementul indemnizaţiilor parlamentare, şi în special privind remunerarea asistenţilor parlamentari acreditaţi", a precizat EPPO într-un scurt comunicat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"În conformitate cu legea aplicabilă la nivel naţional, dnele Kaili şi Spyraki beneficiază de prezumţia de nevinovăţie", se mai menţionează în comunicatul parchetului condus de Laura Codruţa Kovesi.

Citește și: VIDEO- Veste șoc din Parlamentul European: Eva Kaili a fost arestată

"Accept cu bucurie ridicarea imunităţii pentru a dovedi că nu există nici măcar un singur euro litigios", a reacţionat într-un comunicat Maria Spyraki. Ea a ţinut să menţioneze că "nu are nicio legătură cu 'Qatargate'.  

eva kaili

Eva Kaili și partenerul ei de viață

[Sursa foto: Twitter]

Scandalul Qatargate, primele mărturisiri

Italianul Francesco Giorgi, partenerul de viaţă al fostei vicepreşedinte a Parlamentului European, Eva Kaili, şi-a recunoscut implicarea în scandalul mitei din legislativul european care afectează deopotrivă Qatarul şi Marocul, şi a vorbit şi despre alte persoane implicate, a informat joi cotidianul belgian Le Soir.

Giorgi, asistent parlamentar în vârstă de 35 de ani şi tatăl unei fetiţe de 2 ani pe care o are cu Kaili, în vârstă de 44 de ani, şi-a recunoscut vina în faţa poliţiştilor şi a judecătorului de instrucţie la interogatoriile la care a fost supus de autorităţile belgiene în scandalul izbucnit vinerea trecută.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Asistentul parlamentar, căruia judecătorul i-a menţinut miercuri decizia de arestare preventivă, l-a indicat drept ''creier'' al operaţiunii de fraudă pe fostul parlamentar italian Pier Antonio Panzieri, de la domiciliul căruia poliţia a confiscat 700.000 de euro.

Panzieri a fost şi el inculpat şi a fost arestat preventiv. Soţia şi fiica lui Panzieri au fost reţinute în Italia, iar Belgia a cerut extrădarea lor.

Eva Kaili, în mijlocul unui scandal de spionaj

Francesco Giorgi, partenerul de viaţă al eurparlamentarei Eva Kaili, aflată în centrul scandalului de corupţie de la Parlamentul European, ar fi dezvăluit că făcea parte dintr-o reţea, folosită de Qatar, dar şi de serviciile secrete din Maroc, al cărei rol era să intervină şi să influenţeze afacerile europene în interesul acestor ţări, a relatat joi cotidianul „La Repubblica”, citat de News.ro.

„Deja nu mai este o simplă poveste despre corupţie şi corupţi. Qatargate devine un adevărat spy-game. Cu un protagonist principal: Dged, adică serviciile secrete marocane. Şi o serie de co-protagonişti: serviciile de informaţii belgiene, în colaborare cu ţările partenere din Uniunea Europeană, şi guvernul din Qatar. Cu Marocul şi Doha în rolul marilor corupători”, scrie „La Repubblica”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si