La 102, Mihai Şora a fost în club, la o acţiune caritabilă! A donat două căşti şi a dansat cu mult mai tânăra lui soţie, Luiza Şora

Mihai Şora a devenit un simbol, un exemplu pentru mulţi. La 102 ani, filozoful merge la proteste, se plimbă prin ţară şi participă la evenimente.

C.L., marți 11 decembrie 2018 , 16:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Serile trecute, Mihai Şora a mai bifat o premieră: a fost prezent la o petrecere într-un club, un eveniment cu scop caritabil, ”un loc unde se adună oameni care cântă şi dansează, beau şi fac tot felul de fapte bune”, aşa cum spune chiar filozoful, care şi-a povestit experienţa.

De altfel, Mihai Şora a personalizat şi două căsti galbene folosite pe şantier, cu desene şi semnătura lui, acestea fiind scoase la licitaţie.


 

”Dragii mei, cu siguranţă licitaţiile pentru Picasso nu sunt atât de vesele! (E drept că Domnul Picasso nu s-a gândit să deseneze pe o cască galbenă; această idee genială nu-i putea veni decât prietenului Dan Perjovschi, căruia îi mulţumesc şi pe această cale.)
Eram emoţionat şi oarecum îngrijorat, căci nu ştii niciodată dinainte cum vor decurge lucrurile la o licitaţie, nici dacă, într-un final, când îţi vine rândul, mai rămân bani şi pentru casca ta (mai ales că m-am dus cu două).
Ei bine, s-au strâns câteva mii de euro!

Ce vreau să spun este însă altceva.
„Dăruieşte Viaţă“ înseamnă mai mult decât donaţii pentru construcţia primului spital românesc de oncopediatrie; înseamnă mai mult decât un şantier, căşti galbene desenate şi puse la licitaţie, entuziasm sau pasiune. „Dăruieşte Viaţă“ spune ceva despre reconstrucţia noastră ca popor, despre un fel de solidaritate care transcende cotidianul individual: este despre zidirea-împreună sau cum – în loc să tot vorbeşti

despre spitale ori despre lipsa lor – chiar începi să clădeşti unul. A fi, a face, a avea, cum amintesc adeseori:
să faci ceea ce spui,
să spui ceea ce gândeşti,
să gândeşti ceea ce eşti.
„Dăruieşte Viaţă“ este despre acestea trei, luate împreună.
Le mulţumesc tuturor celor care izbutesc să scoată la lumină sensul adânc al unor propoziţii pe cât de simple, pe atât de greu de înţeles.

Le mulţumesc Cătălinei şi Luizei, care au încurajat constant timidul desenator pe o cască galbenă.
Le mulţumesc, mai cu seamă, Doamnelor Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu pentru tot ceea ce fac, gândesc şi spun.
„…si sal evanuerit, in quo salietur?“, am scris pe o cască. O vorbă biblică la care ţin mult, pentru că, da, unii oameni sunt sarea pământului”
, este mesajul postat de Mihai Şora pe pagina sa de socializare.

De la eveniment nu a putut lipsi Luiza Şora, soţia filozoful, cea cu care acesta s-a căsătorit pe când avea 98 de ani. De atunci, doamna Şora în însoţeşte pe filozof peste tot.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Anunțul momentului pentru toți românii! Se schimbă vârsta de pensionare! Ce persoane... Anunțul momentului pentru toți românii! Se schimbă vârsta de pensionare! Ce persoane pot ieși la pensie mai devreme
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si