La 75 de ani, tenorul Placido Domingo are angajamente profesionale pentru încă trei ani: "Stiu ca nimic nu e etern si intr-o zi vocea nu ma va mai asculta"

Tenorul spaniol Placido Domingo, un star al operei mondiale, în vârstă de 75 de ani, a dezvăluit, sâmbătă, într-un interviu acordat publicaţiei franceze Le Figaro, că nu doreşte să se retragă din activitate şi că are angajamente profesionale pentru încă trei ani, informează francetvinfo.fr.

Editor: Viorela Precupas duminică 07 august 2016 , 15:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Starul spaniol a acordat acest interviu cu ocazia premierei spectacolului ”La Traviata”, pus în scenă la ”Chorégies d'Orange”, un renumit festival de operă ce are loc în fiecare an în luna august în Orange, un oraş aflat în apropiere de Avignon, în sudul Franţei.

Celebrul artist, în vârstă de 75 de ani, care este şi director al Operei din Los Angeles, spune că nu se va retrage de pe scena

lirică internaţională şi că are ”angajamente în calitate de interpret pentru încă trei ani”.

Placido Domingo a revenit la ”Chorégies d'Orange” după o absenţă de 38 de ani, în spectacolul ”La Traviata”, care a avut două reprezentaţii, miercuri seară şi sâmbătă seară.

În interviul acordat publicaţiei Le Figaro, celebrul ternor a spus că este ”mulţumit” de faptul că a avut ”o carieră atât de vastă”.

”Însă prefer să profit de momentul prezent, înainte de a vorbi despre trecut”, a adăugat el.

”Ştiu că nimic nu este etern, că într-o bună zi voi simţi că vocea mea nu mă va mai asculta. Însă, din punct de vedere vocal, am trăit o aventură atât de frumoasă, încât voi putea să mă retrag fără niciun regret. Îmi voi continua viaţa din teatrele de operă într-o altă formă ”, a adăugat Placido Domingo.


Placido Domingo este un interpret de operă spaniol, născut pe 21 ianuarie 1941, la Madrid, renumit pentru vocea sa puternică şi versatilă de tenor lirico-dramatic, care i-a permis să cânte chiar şi roluri de bariton, dar mai ales pentru virtuozitatea artei sale vocale şi calitatea interpretării sale dramatice.
A interpretat peste 150 de roluri în spectacole de operă.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si