Interesant este faptul ca artista ne va reprezenta la Expozitia Internationala de Arta- la Biennale di Venezia, dupa ce proiectul sau a fost desemnat castigator in urma punctajului obtinut din partea membrilor comisiei care au analizat lucrarile inscrise in faza nationala a concursului.

Ei bine, supriza insa abia acum vine. Pentru cei care nu stiu, Geta Bratescu a ajuns la venerabila varsta de 90 de ani.

In ciuda varstei inaintate, nonagenara este o persoana tonica, care isi imparte timpul intre scris si desen. Absolventa a Facultatii de Litere a Universitatii Bucuresti (1945 – 1949), Geta Bratescu i-a avut ca profesori pe George Calinescu si Tudor Vianu.
Ulterior ea a studiat la Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu”, dupa ce trecuse pe la Academia de Arte Frumoase si a lucrat sub indrumarea lui Camil Ressu.
Desi in tara numele sau este aproape necunoscut, in strainatate, Geta Bratescu este celebra, creatiile sale fiind expuse in cele mai vestite muzee contemporane din lume: precum MOMA New York, Tate Londra si Muzeul de Arta Moderna din Viena.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Un alt detaliu interesant este ca artista deseneaza cu ochii inchisi. „Cand nu desenez trebuie sa scriu si invers. Unele lucrari le execut cu ochii inchisi si dupa aceea vin cu o natura colorata. E foarte interesant sa desenezi cu ochii inchisi pentru ca nu ai cenzura ochilor”, declara Geta Bratescu intr-un interviu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si