La ce distanţă maximă de casă poate fi magazinul de la care ne facem cumpărăturile? Răspunsul clar al autorităților

Mulți români se întreabă cât de departe de casă poate fi magazinul de la care pot să își facă cumpărăturile, pe perioada în care este în vigoare Ordonanța militară. Poliția clarifică acest aspect.

R.B., joi 02 aprilie 2020 , 12:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”La ce distanţă maximă de domiciliu poate fi amplasată unitatea comercială la care putem face cumpărături? Putem merge la cumpărături, de pildă, din cartierul Berceni într-un hipermarket din Militari?

Citeste si: VIDEO| Cumpărături la coadă, cu Poliția

Răspuns: Prevederile Ordonanței militare nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 nu menționează o distanță cuantificabilă, însă recomandarea pentru cetățeni este să se deplaseze la cele mai apropiate magazine unde sunt comercializate produsele care le sunt necesare.

Citeste si: VIDEO| Drama bătrânilor singuri, în vreme de criză

În referire strictă la exemplul dumneavoastră, un cetățean care locuiește în cartierul Berceni nu poate merge la cumpărături pentru produse de strictă necesitate în cartierul Militari întrucât în zona de domiciliu există mai multe hipermarketuri similare cu cele din cartierul Militari”, se arată pe pagina de Facebook Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeste si: Anunt oficial. Ministerul Sanatatii: Cat rezista COVID-19 pe plastic si inox, carton sau cupru

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si