Detalii de care să ții cont înainte de realizarea achiziției

Indiferent dacă achiziția se face dintr-un magazin fizic sau dintr-un magazin de anvelope online, cum este Anvelino.ro, primul criteriu de care se ține cont sunt informațiile de pe flancul anvelopei. Flancul, sau marginea superioară a anvelopei oferă informații referitoare la dimensiunea anvelopelor, denumirea lor (modelul), indicii de sarcină și de viteză, data și țara de fabricație etc. 

Pentru unii șoferi, unele dintre aceste detalii pot fi trecute ușor cu vederea. Însă pentru alții sunt criterii importante de selecție. În orice caz, aceste detalii  pot fi descifrate din inscripțiile de pe anvelope și sunt destul de importante în contextul celui de-al doilea criteriu de achiziție, anume modelul vehiculului.

Modelul vehiculului pentru care se va face achiziția este și el un criteriu destul de important în alegerea anvelopei. De regulă, anvelopele cu care vin deja echipate mașinile direct de a producători sunt făcute în așa fel încât să acopere nevoile a cât mai mulți consumatori, ținând cont de criterii mai mult generale și mai puțin specifice. Ceea ce e și normal. Iar după utilizarea constantă a unei mașini pe o perioadă îndelungată, unii șoferi pot avea realizarea că anvelopele originale de la producători nu se mai potrivesc cu modelul lor de mașina sau chiar cu stilul lor de condus.  

Citeste si: Două persoane au fost rănite după ce o ambulanță și un autoturism s-au izbit

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o mai atingă- wowbiz.ro

Stilul de șofat este

adesea ignorat atunci când se face achiziția anvelopelor, însă este poate cel mai important criteriu de selecție. Unele anvelope sunt concepute pentru o frânare mai eficientă, iar altele pentru o manevrabilitate mai ușoară. Unele anvelope se pot descurca mai bine pe teren noroios, accidentat etc.. Astfel ca e important de luat în calcul acest aspect, mai ales în combinație cu ultimul din această listă, anume drumurile pe care se va circula. 

În funcție de drumurile pe care le va face, șoferul se va adapta lor și își va adapta bineînțeles și anvelopele. Pentru drumurile publice, pe șosele, sunt recomandate anvelopele de șosea care oferă cele mai bune performanțe de mers pe drumurile asfaltate. Iar pentru drumurile neasfaltate, noroioase sau cu teren accidentat sunt recomandate anvelopele de off-road întrucât acestea se descurcă cel mai bine pe astfel de terenuri. 

Citeste si: Anunț pentru toți șoferii din România. RAR va verifica mașinile înainte de cumpărare

Citeste si: Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei doi concurenți: „Eu mă gândeam ca după ce se află chestia asta să încerc să plec acasă.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

Desigur că în această discuție mai pot intra și alte criterii, care aduc și alte variante de luat în calcul. Însă acestea sunt principalele criterii de care un șofer ar trebui să țină cont atunci când ia decizia achiziționării unui nou set de anvelope. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si