Loredana Salomia, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

”Premierul și partenerii de coaliție au anunțat o serie de măsuri prin care să țină în frâu cheltuielile la bugetul de stat. În primul rând, vor fi mai puțini consilieri în cabinetele demnitarilor, numărul acestora se va reduce la jumătate. Apoi, instituțiile statului vor fi cumpătate cu banii, premierul promite că se vor reduce cu 10% cheltuielile de bunuri și servicii și că vor stopa cumpărarea de mașini și mobilier, dar și alte bunuri care nu sunt esențiale.

Vor fi înghețate și angajările la stat, cu excepția medicilor și a profesorilor. Tot coaliția a decis și introducerea lanțului scurt de aprovizionare. Adică vânzările vor avea loc de la fermier la cumpărător prin cât mai puțini intermediari.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Măsura se va aplica în special la instituțiile publice: la cantinele școlare, la unitățile militare și la cantinele din spitale, unde alimentele vor fi procurate direct de la sursă. Aceste modificări se vor regăsi în ordonanța de urgență care va fi adoptată săptămâna aceasta.

Prin aceste măsuri, aleșii spun că vor economisi 5 miliarde de lei la bugetul de stat.”, transmite Loredana Salomia, reporter Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si