La Iaşi, funcţionează trei centre în care se pot analize testele pentru depistarea COVID-19, acestea fiind la Spitalul de Boli Infecţioase, la Institutul Regional de Oncologie, dar şi la un laborator de cercetare din cadrul UMF Iaşi.

“În present, facem 140 de kituri pe zi la spitalul de Boli Infecţioase.

Citeste si: VIDEO| Un tânăr din Prahova, suspect de coronavirus, a murit cu zile după ce a fost plimbat între patru spitale

La nivelul Institutului de Oncologie se fac 200 de kituri zilnic, iar la centrul de cercetare de la UMF, funcţional de astăzi (vineri – n.r.) încă 200. La nivelul Moldovei, 500 de pacienţi vor putea să aibă rezultatele într-o zi. Va fi mai rapid momentul primirii rezultatului. A fost greu la început, pentru că veneau sute de teste numai de la Suceava“, a declarat managerul spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Totodată, Dorobăţ a spus că este de aşteptat să crească numărul de cazuri, însă a precizat că dacă trendul nu va fi exploziv, ci unul constant, fenomenul epidemologic va putea fi controlat.

Citeste si: Primul pacient din Suceava infectat cu coronavirus a fost externat. Bărbatul are 71 de ani și suferă de cancer

Coordonatorul Centrului Avansat de Cercetare-Dezvoltare în Medicină Experimentală din cadrul UMF Iaşi, Bogdan Tamba, a spus că în următoarea perioadă se poate ajunge la analizarea a 400 de teste COVID-19 la acest centru, aici lucrând şase cercetători, dar şi voluntari.

Astfel, numărul total de teste ce ar putea fi analizate la Iaşi în 24 de ore ar putea ajunge la 800.

La Iaşi sunt 80 de pacienţi internaţi la Boli Infecţioase şi există un pavilion care nu a fost deschis pentru internarea pacienţilor, întrucât nu a fost cazul.

Citeste si: Coronavirus: Mai mult de 40.000 de decese în Europa

Spitalul de Boli Infecţioase are echipamente pentru circa 2 săptămâni şi 2.000 de teste covid19.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si