VIDEO| Un tânăr din Prahova, suspect de coronavirus, a murit cu zile după ce a fost plimbat între patru spitale

Din păcate, haosul din spitale provoacă moartea unor oameni care ar putea fi salvați. Un tânăr de 25 de ani din Prahova, suspect de coronavirus, a murit cu zile după ce a fost plimbat între patru spitale, pentru că, se pare, medicii erau prea speriați să-l trateze. Se întorsese din Germania și-n urmă cu o săptămână a început să se simtă rău. Avea, de fapt, hernie ombilicală, dar nimeni nu s-a încumetat să îl opereze.

Author: K.B. vineri 03 aprilie 2020 , 20:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

E greu de descris în cuvinte durerea unui tată care-și pierde fiul. Sabin Ciurcă avea doar 25 de ani, abia se căsătorise și de o lună era și tatăl unei fetițe. Era șofer de tir și tocmai se întorsese în țară.

Ghinionul lui Sabin a fost să facă o hernie ombilicală în vremea pandemiei de coronavirus.

Sâmbăta trecută, tânărul a început să se simtă rău, iar familia l-a dus la camera de urgență a spitalului din Văleni.

Avea dureri abdominale insuportabile. Inițial i s-a dat o rețetă, a revenit, a fost reexaminat, starea pacientului nu era rea, dar fiind duminică a fost trimis la spitalul din Ploiești pentru tratament.

Citeste si: Gigi Becali continuă să meargă la biserică: „Eu nu pot fără Liturghie. Mor imediat!”

Pentru că fusese în Germania, medicii l-au considerat pe Sabin suspect de coronavirus.

Cum în Spitalul Județean protocolul nu permitea efectuarea de operații, tânărul a fost trimis la Spitalul CFR, unde a rămas internat.

S-a ajuns la concluzia ca era un pacient venit din strainatate, cu condensare pulmonară, suspiciune de pneumonie.

A doua zi, cadrele medicale l-au pasat la Spitalul Municipal Câmpina, acolo unde medicul de gardă nici nu l-a lăsat să coboare din ambulanță. Așa că pacientul s-a întors, din nou, la Spitalul CFR.

Citeste si: Scrisoarea impresionantă a unei fetițe dintr-un centru de plasament: "Eu vreau să ies, să mă întâlnesc cu colegii şi să nu-mi mai fie frică. Te rog pleacă!"

În acest meci de ping-pong sinistru, Sabin pierdea ușor, ușor lupta cu viața.

Într-un final a rămas la unitatea medicală din Câmpina, acolo unde și-a dat ultima suflare. Sabin a fost testat pentru coronavirus, iar rezultatul de la Institutul Matei Balș a venit negativ.

Dar vestea a venit mult prea târziu. Tânărul de 25 de ani a murit înainte de a afla dacă este sau nu infectat cu covid-19.

Acum nimeni nu poate să explice de ce nu a fost operat și de ce a fost plimbat tânărul între atâtea spitale, dar acum sunt în curs mai multe anchete.

Citeste si: Cântărețul și compozitorul unor piese consacrate a murit. Melodiile lui sunt legendă

Vor avea toleranta zero si vor lua masuri pt ca nu putem sa ne batem joc de un pacient, daca asta s-a intamplat.

În cauză a fost deschis un dosar penal pt ucidere din culpă, fiind solicitată necropsie

Familia tânărului își va căuta dreptatea în instanță. Părinții și soția lui vor ca cei vinovați de moartea bărbatului să răspundă în fața legii.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si