La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi sunt internaţi 25 de pacienţi din judeţele Moldovei

La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi sunt internaţi 25 de pacienţi din judeţele Moldovei; între aceştia este şi Lucian Miron, şef de clinică în cadrul Institutul Regional de Oncologie Iaşi

Author: K.B. marți 17 martie 2020 , 19:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Un număr de 25 de pacienţi din judeţele Moldovei confirmaţi cu coronavirus sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, fără ca vreunul dintre ei să necesite tratament la terapie intensivă. Între aceştia se află şi Lucian Miron, şef de clinică în cadrul Institutul Regional de Oncologie Iaşi.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a declarat, marţi, presei că una dintre secţiile din cadrul unităţii medicale este rezervată integral pentru bolnavii cu coronavirus, iar alte două secţii sunt pregătite pentru a primi pacienţi dacă numărul cazurilor va creşte.

Citeste si: Provizii hrană. Cum să faci aprovizionarea în perioada de carantină sau izolare la domiciliu. De ce ai nevoie

"Avem 25 de cazuri din regiune internaţi la noi. Nu avem pacienţi la terapie intensivă. O secţie este dedicată exclusiv acestei infecţii şi pregătim alte două secţii“, a spus medicul Carmen Dorobăţ.

Ea a precizat că este de aşteptat ca în următoarele săptămâni numărul de cazuri să crească, dar că "este important ca această creştere să fie uniformă, fără valuri bruşte“.

Citeste si: Iohannis: Preşedinta Comisiei Europene doreşte să propună să limităm accesul în Uniunea Europeană al persoanelor care vin din ţări care nu sunt parte din UE

"Trendul nu este unul abrupt, nu înregistrăm o explozie“, a adăugat managerul spitalului ieşean.

Luni seară a fost confirmat cu coronavirus medicul ieşean Lucian Miron, şef de clinică în cadrul Institutul Regional de Oncologie Iaşi. El se află internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Soţia acestuia, Ingrid Miron, este de asemenea medic, la Spitalul de Copii din Iaşi, iar în secţia unde lucrează femeia se desfăşoară o anchetă epidemiologică.

Citeste si: Medicii de familie, apel către Guvern: ''Nu avem măşti, nu avem halate, dezifectanţi, mănuşi. Nu avem cu ce face faţă!''

Rezultatul testului pentru depistarea infecţiei cu coronavirus în cazul lui Ingrid Miron nu a fost comunicat încă.

Cei doi medici ieşeni s-au întors recent de la Paris, unde se presupune că ar fi contactat virusul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si