La trei ani de la tragedia de la Colectiv, încă apar declaraţiile cutremurătoare ale martorilor:”Pe toate scria MAMA sau TATA”

Pe 30 octombrie se împlinesc trei ani de la tragedia care ne-a marcat pe toţi. Incendiul de la Colectiv a încheiat brusc multe destine şi a distrus pentru totdeauna zeci de familii.

Webeditor: G. S. Author: C.L. duminică 21 octombrie 2018 , 09:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Imaginile dramatice de la clubul în flăcări îi vor marca pentru totdeauna, probabil, pe cei care au fost martori ai tragediei. Iar mărturiile lor, unele spuse abia acum, poate pentru că le-au ars prea tare sufletele, sunt cutremurătoare.

Pe una din paginile de socializare dedicate victimelor din Colectiv, a apărut, în urmă cu câteva zile un mesaj care conţine şi mărturisirea unuia dintre primii pompieri care au intrat în clubul Colectiv, în noaptea de

30 spre 31 octombrie 2015.

Citeste si: Imaginea care face înconjurul lumii. Momentul în care un copil de 8 ani este scos de sub dărâmături și își vede mama- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

”Poate primul pompier care a intrat în clubul Colectiv a spus cam aşa: ”Printre trupurile tinerilor care nu au mai apucat să iasă din club erau telefoane mobile care sunau fără oprire. Ne-am uitat pe monitoarele telefoanelor. Pe toate scria MAMA sau TATA”. Ţin în mine asta de aproape doi ani.

Moartea acelor tineri mi-a frânt inima şi m-am gândit la ei de foarte multe ori. La ei, la cei răniţi care au supravieţuit, la părinţii care au supravieţuit morţii copiilor lor. Sper că acei tineri au plecat din foc spre o altă viaţă fără durere. Nu sunt un om religios, dar nu se poate să se fi terminat totul aşa, acolo. Nu pentru ei. Nu pentru cei care i-au iubit.

Celor care nu mai sunt, celor care s-au agăţat de viaţă dar au trăit iadul pe pământ, celor care le-a murit sufletul acolo, odată cu cei cărora le-au dat viaţă, am vrut să le scriu astăzi că nu am uitat. Am vrut să le scriu astăzi, nu în 30, când „se scrie”.


Vă scriu şi vouă, celor care aveţi copii ori veţi avea. Nu trebuie să-i lăsăm să alunece în uitare pe cei pieriţi în Colectiv. Abia atunci vor muri cu adevărat. Degeaba. In urma morţii lor Romania nu a deveinit mai bună, ba e mai rea. Şi nu am luptat suficient pentru ei. Şi nici pentru noi. ”The day we give in is the day we die”.Fiu, tată, frate, soţ, rocker, Alex”, aşa este semnat mesajul care a impresionat pe mulţi.

Pe 30 octombrie se fac trei ani de la una dintre cele mai mari tragedii din ultimii ani. 65 de oameni au pierit în noaptea care a mistuit clubul Colectiv. Pe 30 octombrie, la ora 17.00 se va organiza un nou mars în memoria victimelor de la Colectiv.
”Marţi, 30 octombrie, ora 17:00 vă aşteptăm în Piaţa Unirii (in parcul din fata magazinului Unirea) de unde vom pleca înspre Colectiv.  Vom aprinde lumânări, şi ne vom ruga pentru cele 65 de suflete care ne-au părăsit. Vă aşteptăm într-un număr cât mai mare”, este mesajul organizatorilor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si