Lăcrămioara este eroina de la Polovragi. A salvat de la moarte 4 oameni, dintre care 2 copii

Lăcrămioara, femeia care a reușit să salveze de la moarte 2 copii și 2 adulți, se afla la locul în care s-a produs accidentul din Polovragi.

E. V., luni 14 ianuarie 2019 , 13:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Lăcrămioara este eroina de la Polovragi. A salvat de la moarte 4 oameni, dintre care 2 copii

Femeia a sunat la 112 imediat și a acordat primul ajutor, intervenția sa fiind extrem de importantă. "Să ajuți este cel mai nobil lucru... Ieri, am fost solicitați să intervenim la un accident rutier produs pe raza localității Polovragi în urma căruia au rezultat 6 victime! Apelul a venit de la o doamnă care nu părea deloc panicată, ba mai mult, a oferit detalii în termeni medicali despre starea victimelor. Echipajele sosite la fața locului au găsit-o pe această doamnă plină de sânge pe mâini și piept, ținând capul unui bărbat care era încarcerat. Examinase victimele și le-a prezentat rapid situația colegilor noștrii care au trecut la treabă. Au descarcerat bărbatul și au preluat toate victimele printre care se aflau și două fetițe de 10 și 14 anișori! Inițial am crezut că această doamnă are pe cineva drag printre victime pentru că nici după ce echipajele de intervenție au ajuns la fața locului ea nu a plecat și a rămas să dea o mână de ajutor.

Lăcrămioara este eroina de la Polovragi. A salvat de la moarte 4 oameni, dintre care 2 copii

Mai târziu, am aflat că doamna despre care vorbim este una dintre colegele noastre. Este doamna Lăcrămioara-Maria Ion, angajată a Direcției Generale Management Urgențe Medicale din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență!

Pe lângă spiritul său civic, modestia de care a dat dovadă este o calitate în fața căreia ne plecăm capul! Lăcrămioara se deplasa către București alături de părinții și cei doi copii ai săi moment în care, în fața ei, s-a petrecut nefericitul eveniment. A oprit mașina, și-a lăsat copiii în grija bunicilor și a fugit într-un suflet să le ajute pe cele 6 victime ale accidentului. A cerut truse de prim ajutor celorlalți oameni care opriseră și, în același timp în care încerca să liniștească victimele care nu suferiseră leziuni foarte greve, și-a pus în practică profesionalismul și cunoștințele medicale acumulate pentru a ajuta victimele care aveau nevoie urgentă de ajutor. N-a plecat până când nu s-a asigurat că toate victimele sunt în siguranță. La final, cineva îi turna apă dintr-o sticlă să-și spele mâinile de sânge...apoi și-a continuat drumul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat și puțini sunt cei care știu despre fapta ei! Noi trebuie să îți mulțumim Lăcrămioara pentru tot ce ai făcut ieri și, cu siguranță îți vor mulțumi și victimele când vor afla că tu ai fost cea care le-a întins prima mână de ajutor!", a fost mesajul care a apărut pe pagina de Facebook a ISU Gorj.

Lăcrămioara este eroina de la Polovragi. A salvat de la moarte 4 oameni, dintre care 2 copii

Ce s-a întâmplat

Un microbuz în care erau 6 persoane, printre care și doi copii, înmatriculat în Constanţa, a intrat pe contrasens şi s-a izbit de o construcţie de beton. În microbuz erau două familii, din Constanța, care se întorceau de la Rânca.

Patru victime au fost rănite grav în urma accidentului de la Polovragi. Pentru una dintre acestea, o fetiţă de 10 ani, s-a luat decizia de-a fi transportată cu elicopterul la București. Celalaltă fetiţă, de 14 ani, e în stare mai bună, la Tg. Jiu.

sursa foto: Observator 

Te-ar putea interesa si