Lactatele sau fructele si legumele, cele mai periculoase alimente pe timp de vara

Caldura excesiva din aceasta perioada, umezeala specifica sezonului cald creaza mediul perfect pentru inmultirea unor microorganisme periculoase ce isi pot face loc in anumite alimente pe care le consumam.

C.I.P., sâmbătă 16 iulie 2016 , 19:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Conform celor de la doctorulzilei.ro, in aceasta perioada, cele mai periculoase alimente pe timp de vara sunt:

Salatele, produsele de patiserie sau sandvisurile - din astfel de mancaruri poti obtine infectii stafilococice ce se pot obtine de la persoana care le pregateste. Produsele de acest tip cu risc maxim sunt salatale cu ou, ton, carne de pui sau cartofi, dar si produsele de patiserie umplute cu creme.

Branza, iaurtul sau laptele - aceste produse facute din lapte nepasteurizat pot contine listeria. Deoarece listeria poate trai la temperaturi scazute, inghetarea acestor produse nu reuseste sa distruga bacteria. Cel mai mare risc de imbolnavire il reprezinta persoanele in varsta si femeile insarcinate.

Fructele si legumele - astea pot fi contaminate cu E.coli daca ingrasamantul sau apa folosita poarta bacterii. Totusi, expertii spun ca beneficiile consumului de fructe si legume sunt mai bune pentru sanatate decat sa ne gandim la riscurile unei intoxicatii alimentare.

Sucul proaspat - Majoritatea sucurilor gasite in comert sunt pasteurizate si nu reprezinta vreun risc, dar cele nepasteurizate pot adaposti E.coli.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si