Lacurile dintr-o regiune a Argentinei și-au schimbat culoarea în roz fluorescent. Explicația, înfricoșătoare

Două lacuri dintr-o regiune de coastă îndepărtată din Patagonia, Argentina, au devenit de culoare ros fluorescent, ca urmare a unor fenomene încă inexplicabile despre care ecologiștii locali se tem că ar putea fi legate de contaminarea industrială.

Author: Razvan Ilie sâmbătă 31 iulie 2021 , 13:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Lacurile situate în apropierea unui parc industrial de la periferia orașului argentinian Trelew se întind pe o câmpie deșertică și sunt în mare parte nedezvoltate. Oficialii din municipalitatea Trelew au descoperit recent un camion care arunca deșeuri în bazinul hidrografic, potrivit postărilor făcute pe rețelele de socializare.

Citeste si: Alertă meteo de furtuni puternice. Capitala, temperaturi de foc și vijelii

Fenomen misterios: lacuri de culoare fluorescentă

Cu toate acestea, autoritățile locale au oferit opinii contradictorii presei cu privire la schimbarea bruscă a culorii lacurilor. Ei ezită să afirme clar că transformarea este dăunătoare pentru mediu.

Ecologiștii sunt însă mai preocupați și implicați în rezolvarea misterului. Activistul local Pablo Lada, membru al Rețelei ecologice naționale din Argentina (RENACE), a declarat pentru Reuters că această culoare roz fluorescent ar putea fi rezultatul unei vopsele utilizate în mod obișnuit pentru a oferi creveților crescuți în apropiere nuanța lor tipică.

"Cred că au deversat vopseaua în lagună. Lipsă de tratare a acestor deșeuri a devenit o mare problemă la noi", a afirmat Pablo Lada.

Fenomen misterios în Argentina: lacurile din Patagonia au o culoare ireală[Sursa foto: MSN.com]

Oficialii locali și regionali de mediu investighează cauzele și daunele potențiale ale lacurilor, dar nu au ajuns încă la nicio concluzie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si