Laura Codruta Kovesi a dat un interviu pentru cei de la New York Times. Vezi ce a declarat despre situatia actuala din Romania!
Politica

Laura Codruta Kovesi a dat un interviu pentru cei de la New York Times. Vezi ce a declarat despre situatia actuala din Romania!

C.I.P.
18 iun 2018

Sefa DNA Laura Codruta Kovesi a afirmat, fiind chestionata de The New York Times in legatura cu situatia politica de la Bucuresti, ca schimbarea mentalitatilor este dificila si ca ultimii cinci ani au insemnat foarte mult pentru Romania din perspectiva luptei anticoruptie, evitand orice comentariu pe tema deciziei CCR cu privire la revocarea sa. Declaratia sa apare intr-un articol care are ca tema eforturile liderilor din romania de a o indeparta pe sefa procurorilor anticoruptie invocand conspiratiile "statului paralel"si in care sunt analizate mitingul PSD, discursurile liderilor si demersurile in vederea indepartarii lui Kovesi..

In fiecare an de cand Kovesi a deveit procuror - sef al DNA aproape 1200 de persoane au fost puse sub acuzare pentru coruptie si 1.000 au fost condamnate, printreacestia 14 ministri, 39 de ministri adjuncti, 14 senatori si un mebru al Parlamentului european, scriu jurnalistii.

"Doamna Kovesi, care ramane in functie in timp ce presedintele delibereaza cu privire la viitorul ei, nu a comentat in mod direct decizia Curtii Constitutionale. Dar intr-un interviu acordat la sediul Directiei, in aceeasi cladire care a servit drept cartier general al Armatei Romane in timpul celui de-al doilea razboi mondial, ea si-a aparat institutia", scriu jurnalistii de la The New York Times.

"Schimbarea mentalitatilor este dificila", a declarat ea, adaugand: "Ultimii ciinci ani au insemnat foarte mult pentru Romania".

Ziaristii de la The New York Times mai afirma ca stilul ambitios si ferm al sefei DNA i-a adus multi dusmani din spectrul politic. Cu cat presiunea din partea lui Liviu Dragnea a crescut, ea a reactionat si mai agresiv, noteaza jurnalistii.

"Din cauza investigatiilor noastre, din cauza condamnnarilor, in ultimul an si jumatate, presiunea asupra institutiei noastre  cu siguranta a crescut", a mai declarat Kovesi, adaugand: "Daca independenta procurorilor dispare - asa cum arata lucrurile acum - munca nu devine mai dificila. Devine imposibila".

viewscnt
TAGURI: kovesi

Urmareste-ne pe Facebook