Laura Codruţa Kovesi s-a ales cu salariul micşorat! Vezi cum a ajuns în această situaţie!

Din declaraţia de avere reiese că Laura Codruţa Kovesi s-a ales cu salariul micşorat.

Matei Vaihan, duminică 08 septembrie 2019 , 22:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

S-a aflat că Laura Codruţa Kovesi s-a ales cu salariul micşorat. Fosta şefă a DNA şi-a depus recent declaraţia de avere, care are, însă, câteva neconcordanţe. “A datat documentul cu 3 iunie 2018, în care vorbeşte de venituri încasate la 31 decembrie 2018, iar declaraţia de avere este publică începând cu 22 august anul curent”, a relatat Jurnalul naţional. “De la momentul în care a fost dată afară de la DNA, Laura Kovesi a încasat, în calitate de procuror de execuţie în cadrul Biroului Teritoral Sibiu al DIICOT, dar detaşat la Parchetul General, venituri de 94.657 de lei, pe ultimele cinci luni ale anului 2018.”, a mai dezvăluit ziarul. (vezi cum arată blocul în care locuieşte Koveşi

Citeste si: Judecătoarea refuzată de Klaus Iohannis pentru funcţia de ministru al Justiţiei are o avere uriaşă! Cum a intrat soţul Danei Gîrbovan în posesia a 11 locuinţe!

Laura Codruţa Kovesi s-a ales cu salariul micşorat. A încasat cu 3.208 lei mai puţin

“Ceea ce înseamnă că, lunar, Kovesi primeşte o remuneraţie de 18.931,4 lei, cu 3.208 lei mai puţin decât a încasat ca şefă a parchetului anticorupţie. Asta, în condiţiile în care colegii ei de la DIICOT Sibiu încasează mult mai puţin. Spre exemplu, procurorul şef al Biroului realizează venituri salariale anuale de 139.472 de lei pe an, respectiv de 11.622,7 lei lunar. Trecând peste aceste discrepanţe pecuniare între un procuror de execuţie şi unul cu funcţie de conducere, mai remarcăm faptul că declaraţia de avere este întocmită de Laura Kovesi la data de 3 iunie 2018, în condiţiile în care suntem în august 2019, lună în care această declaraţie a fost urcată pe site-ul CSM, iar veniturile declarate vizează inclusiv luna decembrie a anului trecut”, a mai scris Jurnalul naţional.

Laura Codruţa Kovesi s-a ales cu salariul micşorat. A primit 20.000 de euro de la mama sa

Nu mai e un secret că Laura Codruţa Kovesi s-a ales cu salariul micşorat. “Din documentul datat eronat, aflăm că anul 2018 nu a fost deloc unul rău pentru Kovesi, din punct de vedere financiar, chiar dacă a fost dată afară de la DNA. Pe lângă cei 94657 de lei încasaţi de la Parchetul General, ea a mai încasat 132.840 de lei de la DNA, 79,7 lei din dobânzi bancare şi 20.000 de euro donaţie de la mama sa, respectiv ca urmare a succesiunii după decesul tatălui său, Ioan Lascu”, s-a mai scris despre declaraţia de avere a lui Kovesi. La capitolul “venituri”  se menţionează şi suma de 305.662 de lei, provenită de la jurnaliştii Antena 3 şi Grupul de Investigaţii Politice, ca urmare a executării silite a unei sentinţe civile a Curţii de Apel Piteşti.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si