Lectie de viata de la o mamica din Buzau. A intrat la facultate impreuna cu fiul ei surdo-mut. "Dumnezeu a vrut ca amandoi sa fim admisi, si nu oricum". Povestea impresionata a celor doi

O buzoianca trecuta de prima tinerete si fiul ei, un tânar cu deficiente de auz si vorbire, au demonstrat ca în viata nu exista bariere de netrecut, scrie Adevarul.

duminică 23 octombrie 2016 , 11:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

O mamica din Buzau a intrat la facultate impreuna cu fiul ei surdo-mut. "Dumnezeu a vrut ca amandoi sa fim admisi, si nu oricum". Povestea impresionata a celor doi
O buzoianca trecuta de prima tinerete si fiul ei, un tânar cu deficiente de auz si vorbire, au demonstrat ca în viata nu exista bariere de netrecut. Ambii au promovat examenul de admitere la Facultatea de Jurnalism din Bucuresti, o premiera pentru institutia de învatamânt superior dar si pentru persoanele cu deficiente de auz.   La 52 de ani, buzoianca Ionica Tarau este unul dintre membrii activi ai societatii civile din Buzau, fiind implicata în numeroase proiecte de sustinere a persoanelor cu deficiente de auz. Este autorizata ca asistent social, mediator social, formator, interpret în limbaj mimi- co-gestual si specialist în activitatea de lobby.   Din pozitia de presedinte al „Asociatiei 1 Iunie“, a ajuns frecvent în atentia opiniei publice locale cu initiative legislative, proiecte sau implicari în diverse colaborari, cum a fost în cazul implementarii la nivelul judetului Buzau al sistemului de urgenta 113, destinat surdo-mutilor.    Numele Ionicai Tarau a ajuns din nou pe buzele multora, dupa ce s-a raspândit vestea ca buzoianca a devenit studenta a Facultatii de Jurnalism si stiintele Comunicarii din Bucuresti. Ea a fost admisa în urma examenului pe care l-a sustinut pe data de 15 septembrie 2016, împreuna cu fiul ei, Mihai, tânar cu deficiente de auz si vorbire.    La originea deciziei de a deveni studenta la vârsta de 52 de ani a fost dorinta nemarginita de a-si ajuta fiul cu probleme sa ajunga ceea ce-si doreste. A vrut  totodata sa demonstreze ca persoanele cu dizabilitati pot razbate prin hatisul societatii românesti, daca au o motivatie puternica.

Ambii au promovat examenul de admitere la Facultatea de Jurnalism din Bucuresti, o premiera pentru institutia de învatamânt superior dar si pentru persoanele cu deficiente de auz.

La 52 de ani, buzoianca Ionica Tarau este unul dintre membrii activi ai societatii civile din Buzau, fiind implicata în numeroase proiecte de sustinere a persoanelor cu deficiente de auz.

Este autorizata ca asistent social, mediator social, formator, interpret în limbaj mimi- co-gestual si specialist în activitatea de lobby.   Din pozitia de presedinte al „Asociatiei 1 Iunie“, a ajuns frecvent în atentia opiniei publice locale cu initiative legislative, proiecte sau implicari în diverse colaborari, cum a fost în cazul implementarii la nivelul judetului Buzau al sistemului de urgenta 113, destinat surdo-mutilor.

Numele Ionicai Tarau a ajuns din nou pe buzele multora, dupa ce s-a raspândit vestea ca buzoianca a devenit studenta a Facultatii de Jurnalism si stiintele Comunicarii din Bucuresti. Ea a fost admisa în urma examenului pe care l-a sustinut pe data de 15 septembrie 2016, împreuna cu fiul ei, Mihai, tânar cu deficiente de auz si vorbire.

La originea deciziei de a deveni studenta la vârsta de 52 de ani a fost dorinta nemarginita de a-si ajuta fiul cu probleme sa ajunga ceea ce-si doreste. A vrut  totodata sa demonstreze ca persoanele cu dizabilitati pot razbate prin hatisul societatii românesti, daca au o motivatie puternica.

Citeste continuarea pe Adevarul.ro

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si