Aceasta este legătura incredibilă dintre Notre Dame şi o biserică din Bucureşti. Toată presa mondială a vorbit, după incendiul de la caedrala Notre Dame, despre fapul că sfintele relicve aflate în interior au fost salvate de incendiul devastator de luni seară. Acestea sunt o părticică din Crucea Mântuitorului Hristos, un piron al Pătimirilor şi Sfânta Coroană de Spini.( vezi unde vor fi transferate operele de artă evacuate de la Notre Dame)

Citeste si: Un cunoscut duhovnic român, despre incendiul de la Catedrala Notre Dame! ”Dacă a rămas Crucea...”

Legătura incredibilă dintre Notre Dame şi o biserică din Bucureşti: "Coroana de spini a Mântuitorului se află acum într-un loc sigur” 

Anne Hildago, primarul Parisului, a transmis pe contul de Twitter un mesaj de mulțumire adresat tuturor celor care au participat la operațiunile de stingere a incendiului. „Mulțumesc pompierilor din Paris, poliției și agenților municipali, care au realizat în această seară un lanț uman formidabil, pentru a salva odoarele de la Notre-Dame. Coroana de spini a Mântuitorului, tunica Sfântului Louis și alte câteva odoare importante se află acum într-un loc sigur”, a spus Hildago.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

Legătura incredibilă dintre Notre Dame şi o biserică din Bucureşti: “Această relicvă i-a aparținut monseniorului Vladimir Ghika" 

Credincioşii cunosc legătura incredibilă dintre Notre Dame şi o biserică din Bucureşti. La Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti se păstrează 11 relicve sacre, cele mai importante fiind un fragment din Crucea Mântuitorului şi un fragment dintr-un spin din Coroana Mântuitorului. “Această relicvă i-a aparținut monseniorului Vladimir Ghika, care o purta mereu la piept și prin care a obţinut multe vindecări miraculoase”, se scrie pe site-ul catedralei.

Ghika a susţinut comuniunea cu Roma a Bisericii Catolice în România, fiind arestat în 1952 şi condamnat un an mai târziu. A murit pe 16 mai 1954. Procesul informativ în vederea beatificării şi canonizării a început în 2002. Dosarul complet a fost înaintat la Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor pe 2 februarie 2012. Pe baza acestuia, după ce a avut părerea unanim favorabilă a teologilor şi a cardinalilor, Sfântul Părinte Papa Francisc a recunoscut martiriul lui Vladimir Ghika pe 27 martie 2013. Astfel, Monseniorul Vladimir Ghika a fost beatificat la 31 august 2013, la Bucureşti.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si