Legătura incredibilă dintre Notre Dame şi o biserică din Bucureşti! Un spin din coroana lui Isus Cristos şi un fragment din Crucea Mântuitorului se află la Catedrala Sfântul Iosif!
Puţin ştiu despre legătura incredibilă dintre Notre Dame şi o biserică din Bucureşti.
Author: Matei Vaihan vineri 19 aprilie 2019 , 18:16
Aceasta este legătura incredibilă dintre Notre Dame şi o biserică din Bucureşti. Toată presa mondială a vorbit, după incendiul de la caedrala Notre Dame, despre fapul că sfintele relicve aflate în interior au fost salvate de incendiul devastator de luni seară. Acestea sunt o părticică din Crucea Mântuitorului Hristos, un piron al Pătimirilor şi Sfânta Coroană de Spini.( vezi unde vor fi transferate operele de artă evacuate de la Notre Dame)
Legătura incredibilă dintre Notre Dame şi o biserică din Bucureşti: "Coroana de spini a Mântuitorului se află acum într-un loc sigur”
Anne Hildago, primarul Parisului, a transmis pe contul de Twitter un mesaj de mulțumire adresat tuturor celor care au participat la operațiunile de stingere a incendiului.
„Mulțumesc pompierilor din Paris, poliției și agenților municipali, care au realizat în această seară un lanț uman formidabil, pentru a salva odoarele de la Notre-Dame. Coroana de spini a Mântuitorului, tunica Sfântului Louis și alte câteva odoare importante se află acum într-un loc sigur”, a spus Hildago.
Legătura incredibilă dintre Notre Dame şi o biserică din Bucureşti: “Această relicvă i-a aparținut monseniorului Vladimir Ghika"
Credincioşii cunosc legătura incredibilă dintre Notre Dame şi o biserică din Bucureşti. La Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti se păstrează 11 relicve sacre, cele mai importante fiind un fragment din Crucea Mântuitorului şi un fragment dintr-un spin din Coroana Mântuitorului. “Această relicvă i-a aparținut monseniorului Vladimir Ghika, care o purta mereu la piept și prin care a obţinut multe vindecări miraculoase”, se scrie pe site-ul catedralei.
Ghika a susţinut comuniunea cu Roma a Bisericii Catolice în România, fiind arestat în 1952 şi condamnat un an mai târziu. A murit pe 16 mai 1954. Procesul informativ în vederea beatificării şi canonizării a început în 2002. Dosarul complet a fost înaintat la Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor pe 2 februarie 2012. Pe baza acestuia, după ce a avut părerea unanim favorabilă a teologilor şi a cardinalilor, Sfântul Părinte Papa Francisc a recunoscut martiriul lui Vladimir Ghika pe 27 martie 2013.
Astfel, Monseniorul Vladimir Ghika a fost beatificat la 31 august 2013, la Bucureşti.