Lege modificată. Cine trebuie să plătească transportul elevilor către şcoală

E. V., vineri 23 noiembrie 2018 , 14:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Camera Deputaţilor a adoptat o modificare adusă la Legea Transportului, prin care se stabileşte că transportul judeţean al elevilor trebuie subvenţionat de consiliile judeţene.

Legea Transportului a fost modificată astfel: „După articolul 19 se introduce un nou articol, articolul 191, cu următorul cuprins: “. Totodată la articolul 42, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu următorul cuprins: „(4) Subvenţia pentru facilităţile prevăzute la art.

191 se acordă operatorului de transport public din bugetul local pentru transportul local şi din bugetul judeţean pentru transportul judeţean, în condiţiile legii.”

În octombrie 2016, Guvernul Cioloş a adoptat Ordonanţa prin care abonamentele acordate elevilor de către operatorii de transport rutier pentru distanţe de până la 50 de kilometri vor fi decontate integral, aceasta fiind una dintre măsurile de reducere a abandonului şcolar, în condiţiile în care principala cauză o reprezintă costurile aferente participării la cursuri.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu? Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu?
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si