Aceasta nu se aplica momentan, deoarece actul nu a fost publicat inca in Monitorul Oficial, urmand sa apara in termen de maximum 60 de zile, informeaza avocatnet.ro. Potrivit legii respective, de exemplu, persoanele care nu folosesc liftul niciodata vor fi scutite de cheltuielile privind consumul de energie al ascensorului.

"Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna.

(5) Prin exceptie de la prevederile alin.(4), in baza hotararii adunarii generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ ascensoarelor persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin", se precizeaza in Legea nr. 196/2018.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

E important de vazut ca nu vorbim de o exceptare care va avea loc automat, ci de o chestiune care, in unele blocuri, poate, nu se va intampla. Pentru a se lua decizia scutirii de cheltuiala va trebui luata o hotarare a adunarii generale, mai scrie sursa citata.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si