Legea antifumat e doar un moft. In restaurante si cafenele se fumeaza extrem de mult. "Da, la noi se fumeaza, nu e problema"

În cafenele şi baruri se fumează fără probleme. Legea scrisă negru pe alb şi incendiile de amploare nu par să-i impresioneze pe managerii localurilor din ţară, care permit în continuare clienţilor să-şi satisfacă viciul în spaţii închise. Iată imaginile filmate cu o cameră ascunsă şi ascultaţi replicile pline de tupeu ale angajaţilor. ##VIDEO44207##

Author: C.I.P. Editor: Catalin Patru joi 26 ianuarie 2017 , 19:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Se fumeaza in nestire intr-o cafenea din centrul vechi al Constantei. Pe mesele clientilor stau la loc de cinste tigarile, care merg de minune cu cafeaua fierbinte. Ospatarul nu face nota discordanta. Ii pune si reporterului Kanal D la dispozitie o scrumiera.

Prins pe picior gresit, managerul a gasit o explicatie pentru care in cafenea se fumeaza fara probleme.

Conform legii, spatiul public inchis, in care este interzis fumatul, reprezinta o constructie cu acoperis si cu cel putin doi pereti.Tocmai de aceea, administratorii de localuri si-au modificat constructiile. Au creat terase cu tavan rabatabil si pereti de sticla mobili care ar trebui sa stea deschisi in permanenta. Doar ca, in plina iarna, mai bine incalca legea, decat sa le dardaie clientii de frig.

In urma controalelor din ultimele zile, inspectorii ISU din Constanta au dat amenzi in valoare de 32 de mii de lei. Asta nu pare sa-i sperie, insa, pe managerii de baruri si restaurante.

Ce risca patronii care isi lasa clientii sa fumeze, desi spatiile sunt neconforme cu legea? Ca si persoana juridica, acestia  risca o amneda de pana la 5000 de lei. 00.46

Si la Craiova se incalca legea cu tupeu. In fata unei cliente nefumatoare, deranjata de mirosul de tigara de la masa alaturata,  angajata unui bar are o replica acida.

Localurile care incalca legea in mod repetat, risca amenda de pana la 15.000 lei si sanctiunea de inchidere a unitatii.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si