Legea care obliga hypermarketurile sa vanda 51% produse romanesti nu se poate aplica. Avertismentul Uniunii Europene

Ne-am bucurat degeaba ca avem produse romanesti in hypermarketuri. Uniunea Europeana ne avertizeaza ca facem concurenta neloiala produselor straine. Ba chiar riscam sanctiuni, asa ca parlamentul trebuie sa modifice legea care stabilea ca 51% din produsele din magazine sa fie romanesti.

Webeditor: V.P. Author: Stirile Kanal D miercuri 15 martie 2017 , 19:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Sintagma romaneasca s-ar putea sa ne aduca din nou probleme de la Bruxelles. In loc de produse romanesti eu as propune produse autohtone", a declarat presedintele Comisiei.

Am vrut noi sa ne vindem produsele romanesti in marile hypermarketuri, dar am uitat ca suntem in Uniunea Europeana si trebuie sa respectam niste reguli, altfel riscam sanctiuni grave.

Suparati ca ai nostri vor sa bage in magazine peste 50% produse romanesti, oficialii UE ne-au tras de urechi. Asa ca acum Parlamentul cauta solutii ca sa impace si varza romaneasca si cea de bruxelles.

" Insist sa ramana 51% desi o cifra care poate sa deranjeze dar nu a fost bine pusa in scrisoare", sustine Mircea Munteanu.

In legea adoptata anul trecut produsele romanesti trebuiau sa aiba spatii special delimitate si sa scrie clar ca sunt made in Romania! Nici asta nu a convenit oficialilor UE!

"S-a spus foarte clar si l-am eliminat este acel cu spatii de vanzare stabilite pentru firmele romanesti", a adaugat Munteanu.

Iar cireasa de pe tort este  "produsul romanesc", care ar fi prins prea bine la public, in defavoarea importurilor europene.

"In Uniunea Europeana, toate sunt produse autohtone la ora actuala, deci nu mai poate sa imi spuna ba vezi ca tu imi opresti mie vanzarea, e foarte corecta propunerea", a declarat Ioan Munteanu.

In loc de concluzie, poate ar fi bine sa il ascultam pe acest deputat, membru in comisia de agricultura: "Produsul romanesc o sa se aleaga praful de el si de definita lui".


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si