Legea care obliga retailerii sa comercializeze 51% produse romanesti ar putea duce la inchiderea supermarketurilor

Marile lanturi de magazine sustin ca o consecinta a promulgarii legii care obliga retailerii sa comercializeze 51% produse romanesti ar putea fi inchiderea hipermarketurilor si supermarketurilor.

A.C., luni 06 iunie 2016 , 16:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Aceasta lege duce la subminarea marilor lanturi de magazine. Daca va intra în vigoare va crea un mediu ostil, poate conduce la suspendarea licentei de functionare a unei retele, iar în final poate conduce la închiderea unor magazine. Retailerii pot lua decizia închiderii operatiunilor", spune George Badescu, director executiv AMRCR, potrivit zf.ro.

Conform propunerii legislative, comerciantii persoane juridice autorizate sa desfasoare activitati de comercializare pentru produse alimentare vor fi obligate sa achiztioneze produse romanesti de cel putin 51% pentru fiecare segment, printre care legume, fructe sau carne. In lunile de iarna, decembrie-februarie legumele si fructele din import pot reprezenta maximum 70% din oferta, pe fiecare categorie.

Proiectul de lege a fost amanat luna trecuta de catre deputatii PSD. Reprezentantii AMRCR au spus luna trecuta ca aceasta lege ii avantajeaza pe producatorii necompetitivi.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si