Legea zgomotului ar putea sa le vina de hac vecinilor zgomotosi! Iata cum arata proiectul de lege gandit de catre parlamentari! Amenzile pot fi uriase!

Legea zgomotului ameninta cu amenzi usturatoare pe toti cei care isi deranjeaza vecinii. Colegii mei au masurat cu mare atentie si sunt gata sa ne spuna cat ne-ar putea costa sa ascultam muzica la maximum sau sa batem un cui in propria casa.

Author: G. S. joi 08 martie 2018 , 18:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

De cate ori nu vi s-a intamplat sa fiti deranjati de cate un vecin care face zgomot in bloc? Mesterii romani, priceputi la toate, repara mobilierul sau folosesc bormasina in cele mai nepotrivite momente ale zilei.

Tocmai pentru a evita astfel de episoade galagioase, cei de la USR au initiat un proiect  numit" Legea Zgomotului", care a fost adoptat ieri de Senat.

Conform acestei propuneri, daca in locuinta dumneavoastra zgomotul de la vecini depaseste 35 de decibeli, puteti chema politia.
Amenda ar putea ajunge pana la 1500 de lei, iar asta ii include si pe cei care asculta muzica la maximum in apartament.

Perioada cea mai linistita, cu zgomote de sub 30 de decibeli,  trebuie mentinuta intre orele 14.00-16.00 si 23.00- 7.00.
De la teorie la practica e, insa,  cale lunga. Daca legea zgomotului va fi aprobata, politistii trebuie chemati sa constate chiar ei zgomotul, cu ajutorul sonometrelor omologate. Cu alte cuvinte, aplicatiile noastre de pe telefon, care masoara numarul decibelilor, nu pot fi folosite ca o dovada.

Si in cazul legii actuale referitoare la  tulburarea ordinii si linistii publice exista o mare problema: identificarea persoanei care face galagie.
Legea Zgomotului, initiata de deputatul USR Matei Dobrovie, va fi dezbatuta in Camera Deputatilor, care va lua o decizie definitiva. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si