LEGO®, nu doar pentru copii. Cele mai interesante seturi pentru adulți

Iubite de toți copiii, blestemate de toți părinții care au călcat pe ele în toiul nopții. Piesele de LEGO sunt cu siguranță cunoscute de întreg mapamondul.

Author: K.B. marți 06 august 2019 , 15:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dar, deși le găsești de obicei în magazinele de jucării, aceste seturi n-au fost niciodată destinate strict copiilor. Poți să le iei și în rate de pe eMAG. Și au tematici și complexități atât de diferite, încât oricine se poate bucura de ele. Stârnesc imaginația și îți antrenează mușchiul mental.

Pe scurt, te fac mai deștept. Și nu o spunem noi, sunt studii științifice în acest sens.

Bineînțeles, gradul de dificultate diferă de la set la set. Iar tematicile sunt și ele destul de variate. Noi am ales însă o serie de seturi garantate să stârnească atenția adulților. Oricum, ajută să dai puțin în mintea copiilor când te apuci de construit.

 

LEGO® Architecture New York

Pentru cei îndrăgostiți de orașul care nu doarme niciodată, iată un set care sigur te va ține treaz până spre dimineață. Conține vedetele orizontului newyorkez, Statuia Libertății, Clădirea Chrysler și Empire State Building.

Și cu 598 de piese, este suficient de complex ca să nu te lași până nu-i gata. Mai ales dacă ești pasionat de arhitectură, construcții și tot felul de inginerii. Gândește-te că e probabil singura ocazie de a ridica de la zero un oraș iconic. Chiar dacă numai în minatură.

 

LEGO® Marvel Super Heroes The SHIELD Helicarrier

Dacă ai trecut pe la cinema în ultimii 5 ani, sigur ai aflat de super-eroii Marvel. Iar dacă ești fan înrăit, sigur ai dezvoltat o fascinație pentru Helicarrier, aeronava și centrul de comandă al grupului de salvatori. Acest set-mamut de aproape 3000 de piese te va prinde chiar dacă nu ești mare fan. Pentru că LEGO chiar a gândit experiența până la cel mai mic detaliu. Până și turbinele aeronavei se pot mișca. Singurul avertisment este că, pe măsură ce proiectul avansează, îți dai seama că trebuie să găsești un loc semi-permanent unde să expui rezultatul. Pentru că este uriaș. Și pentru că îți va fi milă să-l desfaci după ce te-ai chinuit să-l construiești.

 

LEGO Creator Rulota Volkswagen

Avem ceva și pentru pasionații de inginerii ceva mai lumești. Rulota clasică de la Volkswagen este o legendă pe patru roți. Iar macheta de la Lego respectă toate detaliile originalului. Până și mobilierul din interior poate fi rabatat, exact ca în dubița generației Flower Power. Partea bună e că nu te vei sătura de bricolat la acest set. E suficient de mare (1334 piese) încât să savurezi procesul, dar nu foarte complicat.

LEGO Ideas Old Fishing Store

Seria Ideas de la LEGO conține seturi create cu sprijinul fanilor și sunt o alternativă la creațiile inspirate din filme sau de companii celebre. Parcă îți forțează mai mult imaginația să integreze rezultatul în propria ta poveste. Un astfel de set este Old Fishing Store, adică Vechiul magazin pescăresc. Detaliile sunt pur și simplu greu de imaginat. Este ca o clădire adevărată, de mii de ori mai mică. Dar la final, după ce compui cele 2049 de piese și plasezi minifigurinele la locul lor, ai putea să juri că aici chiar se vinde pește.

 

Seturile LEGO clar nu sunt doar pentru copii. Mai ales instalațiile uriașe, care necesită concentrare serioasă și săptămâni de muncă. Dar este o muncă plăcută, care-ți antrenează mintea și imaginația. Pot fi chiar și niște cadouri excelente, care te salvează când ești în grabă și în pană de idei. Dacă mai ai și un card de credit precum CardAvantaj, doar dai comandă pe eMAG, plătești rapid și ușor în rate și ai setul acasă în câteva zile. 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si