Carnea de curcan nu are gust fad daca stim cum sa o gatim: semintele de susan si sosurile o vor transforma intr-un preparat aromat si consistent.Trebuie doar sa aveti la indemana ingrediente proaspete si succesul e garantat.



Aveti nevoie de piept de curcan, zucchini, ardei gras, rosii, ciuperci, vinete, ceapa rosie, ruccola, piper murat, sos worcester, smantana, unt, seminte de susan negru si alb, ulei de susan, ulei de masline, sare si piper.


Marius Muntean, bucatar: pentru inceput o sa taiem pieptul de curcan, o sa-l taiem intr-un steak mai grosut, il curatam de grasimi, de pielite, nu-l taiem foarte subtire, il taiem mai gros ca sa ramana suculent in interior. Dupa ce-l prajim o sa-l taiem felii si o sa-l punem pe frafurii feliat.

Puneti pieptul de curcan la rumenit intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Nu uitati sa condimentati carnea cu sare si piper.



Marius Muntean, bucatar: Incercam sa-l gatim la foc mai mic, nu foarte rapid pentru ca este gros. La preparatul acesta nu necesita foarte multe arome pentru ca deja avem destule arome. Putem daca-l mancam cu alta garniture, putem sa adaugam rozmarin, busuioc, oregano, ce ne place mai mult. O sa taiem legumele cubulete, inclusiv ceapa.
Folosesc ceapa rosie pentru ca este mai dulce si mai aromata decat ceapa alba. O sa punem un pic de ulei de susan combinat cu putin ulei de masline si punem acum in ordinea texturii. Ceapa este cea mai tare din ce avem aici. Ceapa, ardeiul, dupa care punem restul.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

Lasati legumele la calit timp de cinci minute, cat sa se inmoaie putin. Adugati sare, piper, susan negru si alb.

Marius Muntean: O sa mai lasam chiar cateva secunde si cu susanul. Avem grija sa nu se arda, iar inainte de montaj pe farfurie o sa amestecam totul cu putina rucola proaspata.

Garnitura este gata asa ca momentul sa va ocupati de sos. Puneti la topit intr-o tigaie uncub de unt si adaugati o lingura de piper verde murat.

Marius Muntean: o sa lasam sa se prajeasca pana cand untul devina putin maroniu.

Recomandarea bucatarului este sa folositi piper murat. Adaugati peste el smantana si sos worcester... Iar cand da in clocot e semn ca e gata!

Marius Muntean: Pieptul de curcan cu legume proaspete si sos de piper verde este gata. Este un preparat delicios, merita sa-l incercati. Pofta buna!


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si