Leon Danaila este geniul neurochirurgiei romane! Si-a vandut tot ce avea! din dragoste pentru meseria sa. Circula cu metroul dar se considera bogat sufleteste.

"La noi nu-ti da nimeni, nimic....trebuie sa faci cercetare cu bani din buzunar. Apartamentul si tot ce am avut eu am am vadut datorita faptului ca am facut si cercetare.

Eu nu am bani ca sa public in strainatate, 2000 de euro sa dau la o revista...n-am. Doamna, eu am ce manca... dar pe mine saracia ma constrange in ceea ce priveste cercetarea, publicatiile....sa fac Romania mai cunoscuta".

Leon Danaila detine recordul mondial in ceea ce priveste interventiile chirurgicale pe creier si tot el a reusit sa scada rata mortalitatii in Romania, de la 50% la 4%.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Doar cu credinta in dumnezeu si cu dragoste fata de bolnavii care ajung pe mainile sale.

"Un medic fara credinta nu are nicio valoare. De fapt Dumnezeu ajuta pe bolnavi prin intermediul mainilor noastre. Eu ma duceam la biserica in ficare duminica si am prins o afectiune deosebita fata de divinitate si de credinta. Daca nu iubesti oamenii si nu-i ajuti si nu te bucura ajutorul pe care il dai oamenilor inseamna ca nu ai nicio valoare ca medic. Am operat peste 40.000

de bolnavi si am avut atatea succese. Ca sa salvez viata cuiva, este o mare satisfactie. Faceam pe luna aproape cate 1000 de operatii, 1500 pe luna. Esecuri nu am avut sa stiti, esecuri care sa depinda de mine nu am avut niciodata. Chirurgia nu se termina odata cu operatia....eu ma gandesc si noaptea, si a doua zi si a treia zi si dupa o saptamana, dupa o luna, dupa un an. Sa salvezi viata unui om, aproape ca nu se poate compara cu nimic".


    
Si-a sacrificat propria viata sa salveze vietile altora. Nu i-a fost usor....dar Rezultatele muncii sale nu au intarziat sa apara.

"Eeu din studentie ma rugam la profesor: domnule profesor, lasati-ma si pe mine sa intru in sala de operatie, sa stau seara cand sunteti de garda. Da dar nu am camera pentru tine si ii spuneam ca sunt tanar stau pe scaun, stau pe hol. Neurochirurgul trebuie sa sacrifice o parte din viata lui, o paret din bucuriile lui, o parte din sarbatorile lui chiar si din familie".

 A facut minuni in sala de operatie iar vestea s-a dus dincolo de hotare...

"Vad ca vine un girofar si inca una in urma. Doamne la cine o fi venind....cred ca-i securitatea. Cand colo bate la mine la usa.....pregateste-ti tot ca la ora 12:30 ai avion sa te duci in Algeria.  E presedintele bolnav si trebuie sa te duci acolo sa-l vezi. Si i-am spus, domnule nu te supara...n-am pasaport in primul rand. Uite, poftim pasaportul. Nu m-am mirat ca mi-a dat pasaport, dar avea si poza mea....si nu m-am mirat nici de poza dar avea si semnatura mea".

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Profesorul Danaila A facut tot ce i-a stat in putinta sa gaseasca solutii, sa salveze vieti .....si a reusit.

"Mureau bolnavi pe un capat....eu am facut o statistica, m-am dus noaptea, eram tanar atunci si secretarea era tot o domnisoara tanaara, ea tinea cheia la ea si i-am spus da-mi-o mie noaptea si ti-o dau dimineata. Si am stat noaptea si am numarat dosare, mii de dosare....51% cei care au fost declarati morti. M-a frapat lucrul asta. Chirurgul este singurul om care nu poate sa-si stearga transpiratia de pe frunte, esti steril tot. Aestezistul spune, mai avem 100 de grame de sange si moare bolnavul, mai avem 50 de grame moare bolnavul. Mai avem 25 de grame si moare bolnavul, mai avem 10 grame si moare bolnavul....tipa anestezistul, atunci imi fac cruce cu limba in gura. Cu rabdare, ore intregi...6,7,8 ore....am stat acolo, cand m-am ridicat de pe scaun imi erau genunchi anchilozati. Nu mi-am dat seama, ca nu-ti dai seama de nimic din ce se petrece in jur".

Leon Danaila are o mare suparare. Visul sau este pe cale sa se inchie iar asta il macina.

"Nu-mi da aprobare pentru a-mi continua activitatea, a spus ca pot sa operez, pot sa stau in spital dar casa de asigurari nu-mi plateste. Eu, de dragoste fata de bolnav, ma duc. Un neurochirurg trebuie sa aiba inima de leu, ochi de vultur si maini de femeia".
    
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si