VIDEO - Liberi la mare în Bulgaria. Românii nu mai au interdicții

Bulgaria nu mai cere turiştilor români declaraţia pe proprie răspundere prin care confirmau că au luat cunoştinţă şi îşi asumă riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19 şi se obligau să respecte măsurile, a anunţat, joi, Ministerul Afacerilor Externe.

Georgiana Balaban, joi 30 iulie 2020 , 18:04

liberi la mare în bulgaria
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile bulgare au adoptat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Bulgaria. Astfel, potrivit ordinului ministrului sănătăţii bulgar, intrat în vigoare la data de 28 iulie 2020, cetăţenii români care sosesc din România nu trebuie să mai prezinte declaraţia pe proprie răspundere prin care confirmau că au luat cunoştinţă şi îşi asumă riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19 şi se obligau să respecte măsurile anti-epidemiologice aplicabile pe teritoriul Bulgariei”, a transmis MAE.

Liberi la mare în Bulgaria. Românii nu mai au interdicții

În acest context, MAE subliniază că, la acest moment, nu există condiţii speciale sau alte măsuri obligatorii privind regimul de intrare şi tranzit pe teritoriul Republicii Bulgaria pentru cetăţenii care sosesc din România.

”Ministerul Afacerilor Externe continuă dialogul cu autorităţile bulgare şi va comunica public elementele de noutate care vor fi transmise oficial de către partea bulgară”, a mai precizat MAE.

liberi la mare în bulgaria

Citeste si: Focuri de armă în Sectorul 5. Un bărbat s-a supărat pe copiii care se jucau pe stradă

Citeste si: "Al doilea val al pandemiei de coronavirus mătură deja Europa", spune ministrul Sănătății din Marea Britanie

Citeste si: Masca devine obligatorie în aer liber în toate stațiunile de pe Valea Prahovei

Ajutor pentru românii care călătoresc

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +359 2 9733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Citeste si: Andreea a murit de coronavirus fix în ziua absolvirii. Ce mesaj cutremurător a trimis familiei înainte de tragedie

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: +359 879 440 758.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si