Lider PSD, cerere expresă pentru partid: „Altfel, PSD se scufundă”

Eugen Teodorovici a afirmat că trebuie organizat imediat Congresul partidului şi nu online. Fostul ministru de Finanţe a adăugat că ar fi bine ca toţi delegaţii să participe la eveniment, nu doar 200 de persoane.

Author: I.C. luni 06 iulie 2020 , 18:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

El a mai spus că sistemul candidaturii pe moţiune nu este prevăzut în statut, iar acest lucru ar trebui aplicat de îndată.

Redăm mai jos postarea integrală a lui Eugen Teodorovici făcută, luni, pe Facebook:

 

#CONGRES  PSD- scurt pe doi.

Ce trebuie să decidă URGENT CEx-ul PSD:Data Congresului. Forma de organizare. Sistemul de candidatură

Cum văd eu lucrurile:

- Congres organizat  #imediat  Avem deja un interimat nelegitim şi mult prea îndelungat (aproape 9 luni). Din păcate, mulţi dintre primarii şi parlamentarii PSD (inclusiv membrii de partid!) vor să plece către alte partide fiind nemultumiţi de situaţia actuală din partid!

- NU online. Pentru că este un risc major de eludare a rezultatului. Se poate organiza simultan, în toate judeţele, cu respectarea tuturor condiţiilor de siguranţă şi protecţie impuse de situaţia medicală din România!

Citeste si: Motivul pentru care mama unui copil, care și-a pierdut viața la Revoluție, și-a dat foc în Poiana Brașov. Ce scria în biletul de adio- kanald.ro

Citeste si: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”- wowbiz.ro

- NU 200 de delegaţi. TOŢI delegaţii prevăzuţi de Statutul PSD să aibă dreptul să participe la dezbateri şi să-şi exprime în mod liber şi secret votul!

Citeste si: Victor Ponta: Bine am făcut că am spus că virusul Lucovid Orban va ucide mai mult în România decât COVID-19

Citeste si: Orban, în fața Parlamentului: „ Noi l-am găsit în funcţie pe directorul Unifarm”- LIVE VIDEO

- Sistemul de candidaturi prin Moţiuni nu este prevăzut de Statut. Trebuie aprobat acest sistem şi apoi aplicat! În plus, trebuie să permită legitimarea prin vot a fiecărui membru al echipei, pentru a nu promova un tratament inegal, de natură a înlesni accesul nemeritat, sau, din contră, de a îngrădi şansele tuturor celor ce pot şi vor să acceadă la orice funcţie de conducere în PSD!

- Stabilirea unui profil de candidat. Trebuie stabilite criterii de pregătire, experienţă, competenţă, integritate şi, nu în ultimul rând, de reprezentativitate, în creionarea unui profil de candidat pentru fiecare funcţie din conducerea PSD!

- Şi, nu în ultimul rând, toate acestea trebuie mai întâi decise prin VOT de o MAJORITATE, NU impuse de cineva sau de câţiva! Altfel... PSD se scufundă”.

Citeste si: „Acum se pot face teste.” Stephan Pelger a vorbit despre una dintre cele mai mari dorințe, în ultimul interviu- kfetele.ro

Citeste si: Alina Radi, prietena Danei Roba, declarații tranșante despre starea make-up artistului: "Dacă voi nu aveți acele medicamente în spital, vreți să moară omul, că voi nu aveți medicamentele acelea"- radioimpuls.ro

Marcel Ciolacu a afirmat, duminică la Antena 3, că îşi doresşte să îi aibă alături la conducerea partidului pe Gabriela Firea, Olguţa Vasilescu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Gabriel Zetea, Radu Moldovan, Dragoş Benea, Robert Negoiţă.

„Sunt multe persoane foarte bine pregătite din toate domeniile” a adăugat Ciolacu. 

Acesta a afirmat că şi-l doreşte şi pe Vasile Dâncu în „echipa PSD”.

Şefia PSD este deţinută interimar de către Marcel Ciolacu, după demisia Vioricăi Dăncilă, candidatul partidului la prezidenţiale, care a venit la scurt timp după ce social-democraţii au pierdut alegerile, din luna noiembrie a anului trecut.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si