Liderul deputaţilor PSD, la Ora Guvernului: Zilele prostiei, cum au rămas în mentalul colectiv, au pus în pericol sănătatea oamenilor

iderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a acuzat, luni, în Camera Deputaţilor, la Ora Guvernului, că Executivul nu a luat din timp măsuri pentru combaterea coronavirusului şi i-a reproşat premierului Ludovic Orban că este "relaxat, chiar jovial pe alocuri".

I.C., luni 18 mai 2020 , 18:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Alfred Simonis a declarat că îl "deranjează” pe premier, spunându-i că România în ultimele zile "a arătat ca o ţară neguvernată".

"Zilele prostiei, cum au rămas în mentalul colectiv, au pus în pericol sănătatea oamenilor. Oamenii nu se pot aştepta de la nimic de la dvs, nu îi apăraţi, nu sunteţi în stare să-i sprijiniţi”, a afirmat el.

Citeste si: Orban, replică la criticile din Camera Deputaţilor: „Nu vă e ruşine să vorbiţi de românii care pleacă la muncă? Mi-e greu să trec peste o asemenea obrăznicie”

Simonis i-a reproşat premierului că a devenit "din ce în ce mai arogant".

"România se prăbuşeşte, iar dvs sunteţi relaxat, jovial pe alocuri, mai detaşat decât a fost orice alt prim-ministru în ultimii 30 de ani”, a susţinut Alfred Simonis.

El a spus că orice viaţă care se pierde este o tragedie, dar că este vorba despre crimă atunci când vieţile se pierd din cauza neimplicării statului, enumerând situaţia de la Suceava, plecările românilor la muncă în străinătate şi numiri precum cea a unui patron de pompe funebre la conducerea Spitalului Piatra Neamţ.

Citeste si: Ciolacu, la Ora Guvernului: „Cele trei zile ale prostiei vor marca pentru totdeauna guvernul pe care-l conduceţi”

"Nu v-am văzut deloc îngrijorat de sănătatea românilor când stăteau înghesuiţi ca sarmalele pe aeroport la Cluj să plece la muncă în Europa. (...) V-au supărat cei de la Guvern. Vă somez: nu mai trimiteţi români la export! Vă somez, vă rog măcar, nu mai permiteţi asta. Acestea sunt lucrurile de care trebuie să vă preocupaţi, în schimb dvs şi partidul pe care-l conduceţi aţi angajat 12.000 de pile în aparatul de stat şi sunteţi foarte preocupaţi să daţi tun după tun prin achiziţii fără licitaţie”, a spus Simonis.

El l-a acuzat pe premier şi Guvernul că obligă oamenii să poarte măşti fără a fi pus la dispoziţie măşti celor aflaţi în situaţii financiare dificile.

Citeste si: Premierul Ludovic Orban prezintă în Camera Deputaţilor măsurile de relansare a economiei LIVE VIDEO

"E timpul să vă treziţi cu toţii, stimaţi membri ai Guvernului, dacă nu, poate e timpul să plecaţi acasă", a afirmat Simonis.

El i-a mai spus premierului că nu îi face faţă "nici" Vioricăi Dăncilă.

"Eu cred că nu-i faceţi faţă nici doamnei Dăncilă, domnule Orban”, i-a spus liderul deputaţilor PSD premierului.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si