Liderul Tineretului ALDE acuza conducerea partidului ca "promoveaza doar interesele PSD si oamenii fara valoare din anturajul propriu". Acesta si-a dat demisia si se intoarce in PNL

Copreşedintele Tineretului ALDE Ionuţ Negoi a decis să părăsească formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, acuzând conducerea partidului că promovează doar interesele PSD şi oamenii fără valoare din anturajul propriu. El anunţă că a decis să revină în PNL.

Author: A.S. Editor: Andreea Sarpe luni 26 septembrie 2016 , 10:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Am înfiinţat ALDE încercând să construim o formaţiune politică în care principiile liberalismului să fie cu adevărat respectate. După mai bine de un an de la fondarea acestui partid, observăm că nu doar liberalismul pe care ni-l doream cu toţii, ci chiar şi ideea de libertate în sine e interzisă în ceea ce a devenit partidul-marionetă al PSD”, susţine Ionuţ Negoi, potrivit unui comunicat de presă.
El mai declară că tineretul pe care a fost ales să îl reprezinte nu are niciun cuvânt de spus în faţa celor care deţin frâiele partidului, iar oamenii de valoare pe care a reuşit să îi aducă părăsesc rând pe rând formaţiunea, dezamăgiţi de promovarea exclusivă a unor apropiaţi ai conducerii partidului.
”Ne-am revoltat când ALDE a decis să nominalizeze un aşa zis om politic din organizaţia de tineret pentru funcţia de viceprimar general, fără că acesta să aibă votul de încredere al TLDE, iar conducerii partidului nu i-a păsat. A fost nevoie de reacţia presei ca un dezastru politic, în speţă numirea finului co-preşedintelui Tăriceanu – mondenul Tudor «Tudy» Ionescu – ca viceprimar general al municipiului Bucureşti să fie evitată.
Acum, departe de atenţia mass-media, nepotismul a redevenit singura politică acceptată de şefimea ALDE”, afirmă fostul lider al Tineretului ALDE.
El continuă: ”Ni s-a promis liberalism, dar în partidul condus de domnii Tăriceanu şi Constantin nu ni se permite nici măcar o minimă libertate a opiniilor. Pentru cei care conduc astăzi ALDE, contează doar relaţiile personale, nu reuşitele individuale şi nici proiectele liberale duse la bun sfârşit prin resurse proprii. Noi, tinerii din ALDE, am investit timp, emoţie şi bani într-un proiect ce s-a dovedit a fi tentativa personală a unui grup restrâns de oameni de a supravieţui politic la umbra PSD”.
”Am venit alături de Călin Popescu Tăriceanu, convinşi că putem oferi electoratului român mai mult liberalism şi am sfârşit prin a deveni undiţa prin care social-democraţii pescuiesc voturi de la PNL. Clipul electoral de la alegerile locale a fost foarte ilustrativ în acest sens. Pentru mine, un liberal prin convingere, care a făcut politică liberală din primul moment al accederii în viaţa politică, rolul de marionetă a intereselor pesediste nu poate fi unul acceptabil”, mai afirmă Ionuţ Negoi.
El anunţă că a decis să revină în PNL: ”Alături de liderii tineretului ALDE am decis să revenim în Partidul Naţional Liberal, partidul în care am făcut pentru prima dată politică şi care, dincolo de orice nemulţumiri personale punctuale de-a lungul timpului, reprezintă singurul partid liberal şi liber din România. Am avut critici la adresa unor decizii ale conducerii PNL în cursul anilor, e drept, dar de fiecare dată vocea noastră, a tinerilor, a fost ascultată. Fie că am avut câştig de cauză sau nu, conducerea PNL, oricare ar fi fost aceea, ne-a oferit dreptul la opinie. Înţelegem acum că liberalismul înseamnă, mai presus de orice, pluralismul ideilor. Un pluralism care e permis în Partidul Naţional Liberal; după experienţa eşuată numită ALDE, pot spune doar în Partidul Naţional Liberal. Ne întoarcem acasă, ne întoarcem în PNL, ne întoarcem la liberalismul practicat, nu doar declarat”.

”Am înfiinţat ALDE încercând să construim o formaţiune politică în care principiile liberalismului să fie cu adevărat respectate. După mai bine de un an de la fondarea acestui partid, observăm că nu doar liberalis mul pe care ni-l doream cu toţii, ci chiar şi ideea de libertate în sine e interzisă în ceea ce a devenit partidul-marionetă al PSD”, susţine Ionuţ Negoi, potrivit unui comunicat de presă.
El mai declară că tineretul pe care a fost ales să îl reprezinte nu are niciun cuvânt de spus în faţa celor care deţin frâiele partidului, iar oamenii de valoare pe care a reuşit să îi aducă părăsesc rând pe rând formaţiunea, dezamăgiţi de promovarea exclusivă a unor apropiaţi ai conducerii partidului.

”Ne-am revoltat când ALDE a decis să nominalizeze un aşa zis om politic din organizaţia de tineret pentru funcţia de viceprimar general, fără că acesta să aibă votul de încredere al TLDE, iar conducerii partidului nu i-a păsat. A fost nevoie de reacţia presei ca un dezastru politic, în speţă numirea finului co-preşedintelui Tăriceanu – mondenul Tudor «Tudy» Ionescu – ca viceprimar general al municipiului Bucureşti să fie evitată. Acum, departe de atenţia mass-media, nepotismul a redevenit singura politică acceptată de şefimea ALDE”, afirmă fostul lider al Tineretului ALDE.

”Ni s-a promis liberalism, dar în partidul condus de domnii Tăriceanu şi Constantin nu ni se permite nici măcar o minimă libertate a opiniilor. Pentru cei care conduc astăzi ALDE, contează doar relaţiile personale, nu reuşitele individuale şi nici proiectele liberale duse la bun sfârşit prin resurse proprii. Noi, tinerii din ALDE, am investit timp, emoţie şi bani într-un proiect ce s-a dovedit a fi tentativa personală a unui grup restrâns de oameni de a supravieţui politic la umbra PSD”.

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Am venit alături de Călin Popescu Tăriceanu, convinşi că putem oferi electoratului român mai mult liberalism şi am sfârşit prin a deveni undiţa prin care social-democraţii pescuiesc voturi de la PNL. Clipul electoral de la alegerile locale a fost foarte ilustrativ în acest sens. Pentru mine, un liberal prin convingere, care a făcut politică liberală din primul moment al accederii în viaţa politică, rolul de marionetă a intereselor pesediste nu poate fi unul acceptabil”, mai afirmă Ionuţ Negoi.

El anunţă că a decis să revină în PNL: ”Alături de liderii tineretului ALDE am decis să revenim în Partidul Naţional Liberal, partidul în care am făcut pentru prima dată politică şi care, dincolo de orice nemulţumiri personale punctuale de-a lungul timpului, reprezintă singurul partid liberal şi liber din România. Am avut critici la adresa unor decizii ale conducerii PNL în cursul anilor, e drept, dar de fiecare dată vocea noastră, a tinerilor, a fost ascultată. Fie că am avut câştig de cauză sau nu, conducerea PNL, oricare ar fi fost aceea, ne-a oferit dreptul la opinie. Înţelegem acum că liberalismul înseamnă, mai presus de orice, pluralismul ideilor. Un pluralism care e permis în Partidul Naţional Liberal; după experienţa eşuată numită ALDE, pot spune doar în Partidul Naţional Liberal. Ne întoarcem acasă, ne întoarcem în PNL, ne întoarcem la liberalismul practicat, nu doar declarat”, relateaza News.ro.

Citeste si: „M-a bătut, recunosc.” Adriana Bahmuțeanu a fost victima abuzurilor fizice- kfetele.ro

Citeste si: Expresia nefericii de pe chipul lui Ben Afleck la Premiile Grammy 2023 a provocat isterie în rândul fanilor! Internauții au lansat glume pe seama apariției actorului- radioimpuls.ro

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si