Liga I se reia pe 13 iunie. Declarația ministrului Sportului

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat, marţi, că se pot relua competiţiile pe echipe, dând exemplul FRF şi LPF care au solicitat să reia Liga I la 13 iunie.

M.A., marți 02 iunie 2020 , 14:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Iată ce avem în plus de ieri faţă de 15 mai, când a fost prima etapă de relaxare în domeniul sportului. Deschiderea este la toate categoriile de vârstă, copii juniori, seniori. Se pot organiza competiţii sportive, în anumite condiţii. Ordinul reglementează activitatea sportivilor de performanţă, adică a tuturor sportivilor legitimaţi la un club, de la cei mai mici la cei mai mari.

Se pot deschide aşadar competiţiile în aer liber pentru sporturi individuale, se pot redeschide în aer liber competiţiile la acele sporturi de echipă, după condiţii menţionate în ordin, adică la orice fel de competiţie care se doreşte a fi reluată este nevoie de acea informare prealabilă din partea clubului sau a federaţiei organizatoare către MTS. Avem solicitări în acest sens din partea unor federaţii şi organziatori de competiţii deja.

Citeste si: Ciprian Marica e amenințat de bodyguarzi cu falimentul! Fostul fotbalist nu se sperie

Fotbalul a solicitat reluarea la 13 iunie. Sunt permise reluarea antrenamentelor individuale şi la sporturile de sală, nu la competiţiile indoor, ci antrenamentele individuale. Se pot relua antrenamentele şi competiţiile la sporturile în bazin, pentru sportivi, pentru cei legitimaţi, de la cei mai mici la cei mai mari. În continuare rămâne regula fără spectatori la toate nivelurile şi competiţiile", a declarat Stroe, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Donald Trump anunţă că va scoate armata pe străzi

În campionatul Ligii I mai trebuie să aibă loc 72 de meciuri, 24 din play-off şi 48 din play-out.

Liga I este înteruptă de la 12 martie, când FRF a decis suspendarea tuturor competiţiilor fotbalistice, din cauza pandemiei de coronavirus.

FRF şi LPF decid măsurile sportive dacă apar cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul jucătorilor

FRF şi LPF decid măsurile sportive dacă, după reluarea meciurilor, apar cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul jucătorilor, cu respectarea legii şi protocoalelor sanitare în vigoare, a declarat, marţi, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

"Se aplică toate legile şi toate protocoalele existente în această ţară, valabile, descrise în documentele normative care există în acest moment. Există proceduri medicale clar şi bine definite în acele documente, există anchetă epidemiologică care se face, există izolare, stabilirea contacţilor direcţi, toate acele măsuri care sunt descrise. Cât priveşte zona sportivă, sancţiuni, reprogramări de meciuri sau decizii privind clasamentul, acestea aparţin în exclusivitatea organizatorului de competiţii, LPF sau FRF. Este decizia lor, sunt regulamentele lor interne, ei stabilesc. Pe zona medicală, răspunderea e ca la oricare. Aceste măsuri, care chiar dacă par restrictive, nu fac altceva decât să securizeze competiţia şi sănătatea sportivilor care participă acolo", a spus ministrul, într-o conferinţă de presă. 

Citeste si: Veste tristă pentru iubitorii de festivaluri! Organizatorii Untold, Neversea, Electric Castle și Jazz in the Park, anulate! Ce se întâmplă cu biletele deja cumpărate

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat, marţi, că meciurile de fotbal se pot relua. FRF şi LPF au solicitat să reia partidele din Liga I la 13 iunie.

În campionatul Ligii I mai trebuie să aibă loc 72 de meciuri, 24 din play-off şi 48 din play-out.

Liga I este înteruptă de la 12 martie, când FRF a decis suspendarea tuturor competiţiilor fotbalistice, din cauza pandemiei de coronavirus.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si