Pe data de 6 decembrie românii ies la vot. Alegerile parlamentare 2020 se vor desfășura în condiții speciale impuse de actuala stare epidemiologică.

În acest an, lista candidaților are un număr de 7.136 de persoane. 4.659 candidează la Camera Deputaţilor şi 2.477 la Senat. PMP are cei mai mulți candidați pe listele electorale ale acestui an. Conform unei hărți a candidaților, realizată de EFOR, 641 de persoane apar pe lista de înscriere.

Urmează apoi PNL cu 640 de candidați, Pro România cu 639 de candidați şi PSD cu 631 de înscriși. Alianţa USR-PLUS, singura alianţă la aceste alegeri, are 616 candidaţi. Alianţa pentru Uniunea Românilor (AUR) are 621 de candidaţi.

Citeste si: Ce se întâmplă cu buletinul la Alegerile Parlamentare 2020? Toți cei care merg la vot trebuie să știe asta!

Citeste si: MAE anunță măsurile sanitare care vor fi luate la secţiile de vot din străinătate pentru alegerile parlamentare

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Competiție strânsă există în județul Brăila. Acolo, la Camera Deputaților sunt 19,8 de candidați pe loc, iar cea mai mică competiție la Buzău, cu 9 pe loc. La Senat, lupta cea mai intensă se poartă în Brăila, cu 27,5 candidaţi pe un loc, cea mai slabă înregistrându-se în Prahova, 11,8 pe loc.

Lista candidaților din data de 6 decembrie 2020

După alegerile de duminică, 136 de candidați vor deveni senatori, din totalul de 2.477, iar 329- din 4.659 înscriși- vor fi aleși deputați.

Un deputat reprezintă 70.000 de locuitori, în timp ce un senator, 160.000 de locuitori.

lista-candidati-alegeri-2020
Alegeri parlamentare 2020.[Sursa foto: google]

Deputații și senatorii vor reprezenta toate județele țării, pe românii din diaspora, dar și minoritățile naționale.

Potrivit normei de reprezentare, Bucureștiul are cei mai mulți parlamentari: 13 senatori și 29 de deputați. Județele Călăraşi, Covasna, Giurgiu, Ialomiţa, Mehedinţi, Sălaj și Tulcea vor avea cei mai puțini reprezentanți în parlament- câte 6.

Același număr de parlamentari va reprezenta și românii aflați în afara granițelor țării.

Deputații și senatorii vor reprezenta toate județele țării, pe românii din diaspora, dar și minoritățile naționale. Potrivit normei de reprezentare, Bucureștiul are cei mai mulți parlamentari: 13 senatori și 29 de deputați. Județele Călăraşi, Covasna, Giurgiu, Ialomiţa, Mehedinţi, Sălaj și Tulcea vor avea cei mai puțini reprezentanți în parlament- câte 6.

Același număr de parlamentari va reprezenta și românii aflați în afara granițelor țării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si