Lista măsurilor de relaxare care intră în vigoare de la 1 iunie

Românii așteaptă cu sufletul la gură noile măsuri de relaxare. Acestea vor intra în vigoare începând de mâine 1 iunie 2021. Lista măsurilor de relaxare care intră în vigoare de la 1 iunie.

Author: Georgiana Balaban luni 31 mai 2021 , 16:26

lista masuri de relaxare 1 iunie
Noile măsuri de relaxare de la 1 iunie 2021.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Florin Cîțu a anunțat care sunt noile măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de mâine. Concertele și orice tip de spectacole vor putea fi organizate, cu până la 1.000

de participanți. Toți trebuie să fie vaccinați împotriva Sars-Cov-2, sau să aibă test PCR negativ sau pot participa dacă au trecut prin boală. Competițiile sportive se pot desfășura cu spectatori, piscinile interioare se redeschid, la fel și spațiile de joacă.

Măsuri de relaxare 1 iunie 2021

 • Numărul participanților la activitățile cultural-artistice de divertisment, desfășurate în spații deschise, a crescut de la 500 la 1.000 de persoane. Pot participa doar persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală.
 • Desfășurarea activităților cultural-artistice de divertisment- în spații deschise, cu participarea publicului peste 1.000
  de persoane, doar care sunt vaccinate.
 • Pot circula în grupuri până la opt persoane. S-a aprobat desfășurarea evenimentelor private, nunți, botezuri, etc., cu 50 de persoane în spații închise și 70 de persoane în spații deschise. Numărul persoanelor participante poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate.
 • Activitățile sportive se pot desfășura atât la interior, cât și la exterior, cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea spațiului, deci şi la interior şi la exterior. Participarea peste această limită este permisă doar dacă toate persoanele sunt vaccinate sau prezintă test negativ și se vaccinează înainte de intrarea la eveniment. La evenimentele sportive vor fi centre de vaccinare.
 • A crescut numărul persoanelor care pot participa la activități culturale, științifice, artistice sau de divertisment în spații închise de la 50% la 70% din capacitatea spațiului.
  lista masuri de relaxare 1 iunie
  Lista măsurilor de relaxare care intră în vigoare de la 1 iunie.[Sursa foto: PixaBay]
 • A crescut numărul persoanelor care pot participa la cursuri de instruire și workshop-uri în spații închise de la 50 la 70 și creată posibilitatea desfășurării la capacitate maximă a spațiului, dacă la activitate participă doar persoane vaccinate.
 • Se permite desfășurarea conferinţelor cu cel mult 100 de persoane și a fost creată posibilitatea desfășurării acestora la capacitate maximă a spațiului, dacă la activitate participă doar persoane vaccinate.
 • Locurile de joacă s-au redeschis din spaţiile închise, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi sub condiţia ca însoţitorii copiilor să facă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.
 • A crescut numărul persoanelor care pot participa la activităţi în sălile de sport sau fitness, de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului, numărul participanţilor poate fi mai mare dacă toţi sunt vaccinaţi.  

Citeste si: VIDEO -Vacanță în Bulgaria doar cu buletinul, fără dovadă de vaccinare

 • S-au redeschis piscinele interioare, cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului.
 • A crescut gradul de ocupare a meselor din restaurantele de interior de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului.
 • Numărul participanţilor poate fi mai mare dacă toţi sunt vaccinaţi. A crescut gradul de ocupare al spaţiilor de cazare de la 70% la 85% pentru unităţile de cazare de pe litoral.
 • S-au redeschis barurile, cluburile, discotecile şi sălile de jocuri în intervalul orar 5:00 – 24:00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, doar pentru persoanele vaccinate. A fost crescut gradul de ocupare a spaţiilor destinate jocurilor de noroc de la 50% la 70% din capacitatea acestuia.
 • A fost introdusă excepţia de la purtarea măștii de protecție pentru persoanele vaccinate care lucrează în spaţii închise unde nu se află mai mult de cinci lucrători. Aceasta este o măsură nouă.

Citeste si: Pregătiri pentru marea relaxare. Ce se întâmplă de la 1 iunie

 • Activitatea la locul de muncă va fi realizată cu respectarea prevederilor legale emise de autoritățile competente în ceea ce privește prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, pentru asigurarea securității și sănătății în muncă a lucrătorilor, ținând cont și de gradul de vaccinare al angajaților de la acel loc de muncă, atestat prin certificat de vaccinare împotriva virusului SARSCoV-2 prezentat de salariații pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare precum și de numărul de angajații aflați în intervalul de 90 de zile de la data testului pozitiv, pentru salariații care au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-COV-2, care dețin și prezintă angajatorului adeverință eliberată de medicul de familie.

Citeste si: NOI MĂSURI DE RELAXARE DE LA 1 IUNIE

 • Pot intra în România fără carantină persoanele vaccinate, cei care au trecut prin boală în înterval de cel mult 90 de zile, cei cu test PCR negativ. Copiii până la 16 ani pot intra în baza unui test negativ. Străinii pot intra în România în scopuri turistice.

Citeste si: Care sunt, de fapt, noile măsuri de relaxare de la 1 iunie? Ce restricții rămân în vigoare?

Lista oficială a noilor măsuri de relaxare care intră în vigoare de mâine, 1 iunie 2021, poate fi consultată chiar aici.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si