Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, joi seară, lista statelor considerate cu risc epidemiologic. Marea Britanie apare pe lista galbenă, deşi potrivit incidenţei s-ar situa în zona verde. Persoanele care vin din zonele galbene trebuie să fie vaccinate sau să prezint test negativ. 23 de ţări sunt pe lista roşie.

Citeste si: Masca chirurgicală rămâne obligatorie în două orașe din țară. Ce au transmis autoritățile

Clasificarea țărilor în funcție de rata de incidență

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi seară, clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată, în vederea stabilirii măsurlor care se impun persoanelor care sosesc din acestea.

Citeste si: Ce va conține noul pașaport COVID cu care poți merge în vacanța de vară

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat
Marea Britanie se află pe lista galbenă.[Sursa foto: PixaBay]

„O singură menţiune vreau să fac Marea Britanie, care pe baza incidenţei s-ar afla în zona verde, este trecută pe lista galbenă, ceea ce înseamnă că trebuie să vină cu test sau să fie vaccinat, din cauza prezenţei cu răspândire rapidă”, a declarat Raed Arafat.

Citeste si: Lista galbenă actualizată 15 mai 2021: Cine trebuie să stea în carantină pentru 14 zilei?

Pe lista roşie sunt 23 de state, iar pe lista galbenă 28 e ţări, între care unele dintre destinaţiile de vacanţă preferate de români.

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Se întâmplă în București, începând de weekendul viitor: „Sâmbăta și duminica, până în data de 17 octombrie...” Ce urmează?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si