CNSU a publicat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic.

În zona roșie au intrat:

- Turcia, Muntenegru, Statele Unite ale Americii, Israel, Maroc, Puerto Rico, Costa Rica și Sint Maarten;

Citeste si: VIDEO| Accident feroviar grav. Un microbuz plin cu oameni a fost lovit de un tren. A fost activat PLANUL ROȘU


În zona galbenă au intrat:

- din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Olanda, Malta, Kuweit și Panama;
- din zona verde, în urma creșterii incidenței: Estonia, Lituania, San Marino, Finlanda, Groenlanda, Mexic, Sri Lanka, Liban, Dominica, Bermuda și Saint Lucia;

În zona verde au intrat:

- Luxemburg, Oman și Zimbabwe.
Dacă țara din care vine persoana respectivă este în zona galbenă, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Sunt scutiți de carantină copiii sub 3 ani, fără condiții, și cei cu vârste între 3 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

Sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Iată aici lista țărilor cu risc epidemiologic.

Citeste si: Pelerinaj fără restricții

Lista țărilor din zona roșie a fost actualizată. Ce măsuri se impun
Lista țărilor din zona roșie a fost actualizată. Ce măsuri se impun

Lista țărilor din zona roșie a fost actualizată. Bilanț coronavirus, 16 august  

Bilanț coronavirus, 16 august. Tot mai mulți români ajung la spital infectați cu noua tulpină de coronavirus, în debutul celui de-al patrulea val al pandemiei din țara noastră. Astfel, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 941 Dintre acestea, 121 sunt internate la ATI.    

Citeste si: Țara care a înregistrat un record de decese și de infectări cu coronavirus

Bilanț coronavirus, 16 august. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 286 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.  

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 14 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Citeste si: Pelerinaj fără restricții

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si