Italia, țara care a fost prima lovită în primăvara anului 2020 de tsunami-ul pandemiei de coronavirus venit din China, înregistrează din nou o creștere rapidă a numărului de infectări zilnice, dar și de decese asociate COVID-19. 

Italia a anunţat 16 noi decese legate de coronavirus sâmbătă, în timp ce numărul zilnic de noi infecţii a ajuns la 6.513, potrivit Ministerului Sănătății de la Roma.

Datele citate de Reuters indică o scădere ușoară față de ziua anterioară, în contextul unui număr mai mic de teste făcut în weekend.

Citeste si: Avertisment: următoarea variantă a SARS-COV2 ar putea fi super-letală

România ar putea ajunge la cel puțin de 1.600- 2.000 de noi cazuri zilnice de infectare în luna septembrie, în condițiile în care numărul persoanelor vaccinate este mult sub cel din Italia.

Italia, în topul țărilor cu cele mai multe decese asociate COVID-19

Numărul de pacienţi în spital cu COVID-19- cu excepţia celor de la Terapie intensivă- s-a ridicat la 1.851 sâmbătă, în creștere față de ziu anterioară.

Italia a înregistrat 128.063 de decese legate de COVID-19 de izbucnirea epidemiei în februarie anul trecut, cel mai mare bilanţ în Europa după Marea Britanie şi al optulea cel mai ridicat din lume.

Până în prezent, ţara a raportat 4,35 milioane de cazuri.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Au fost 25 de noi admiteri în unităţi de Terapie intensivă, în creştere de la 20 vineri şi numărul total al pacienţilor la terapie intensivă a crescut la 214 faţă de 201 anterior.

Aproximativ 264.860 de teste pentru COVID-19 au fost efectuate în ultima zi, mai mult faţă de 247.486 anterior, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: OMS: Varianta Delta de coronavirus nu-i vizează în mod specific pe copii

Avertisment: viteza valului 4, peste așteptări

Un nou avertisment legat de valul 4 al pandemiei de coronavirus a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă. Deoarece varianta indiană Delta este mult mai contagioasă, lucrurile ar putea evolua în România mai rapid decât se spune în scenariul INSP, arată ministrul.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, afirmă că Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) „preconizează scenariul în care evoluţia este cea mai rapidă şi cu cele mai multe cazuri tocmai din cauză că tulpina Delta în toată Europa de Vest şi probabil că şi la noi începe să devină dominantă şi  este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare,  motiv pentru care ne aşteptăm la evoluţii rapide ale numărului de cazuri”, menţionând însă că pentru persoanele vaccinate această evoluţie nu reprezintă un risc.

Citeste si:  Cresc cazurile de imbolnavire cu Delta

Mai multe cazuri noi de COVID până la 15 septembrie

Ministrul Sănătății arată că INSP  se aşteaptă la peste 1.600 de cazuri pe zi la mijlocul lunii septembrie,  „dar la cum evoluează lucrurile, le vom trimite să reanalizeze, că s-ar putea ca evoluţia

să fie mai rapidă şi numărul mare de cazuri să apară mai repede decât 15 septembrie”.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Ioana Mihăilă a vorbit, joi seară, la TVR, despre cele patru scenarii privind potenţiala evoluţie a numărului de infectări în valul 4 al pandemiei în România.

„INSP-ul preconizează scenariul în care evoluţia este cea mai rapidă şi cu cele mai multe cazuri tocmai din cauză că tulpina Delta în toată Europa de vest şi probabil că şi la noi începe să devină dominantă şi este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare, motiv pentru care ne aşteptăm la evoluţii rapide ale numărului de cazuri", a explicat Mihaila.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si